...στις 7 Δεκεμβρίου


Πρώτη Δημοσίευση: 07/12/2012 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/12/2012 09:10

 

Στην Μεσσηνία πριν 94 χρόνια 

ΜΕΤ’ αρκούσης επισημότητος επανηγυρίσθη και εφέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου εν τω φερωνύμω Ναώ. Η ιερά Λειτουργία ετελέσθη εν πάση μεγαλοπρεπεία και εν μέσω του ασφυκτικώς πληρούντος τον Ναόν φιλοθρήσκου πλήθους.

-Ο Νομογεωπόνος απέρριψε πολλάς αιτήσεις διαφόρων κατόχων ελαιοδένδρων, οίτινες εζήτουν άδειαν εκκριζώσεως αυτών, ενώ τα δένδρα είναι καρποφόρα. Εκτός αυτού ο Νομογεωπόνος θέλει μηνύσει διαφόρους ελαιοκτήμονας, οίτινες ενεργούσι παρά το σχετικόν Διάταγμα ισχυρόν κλάδευμα των ελαιοδένδρων, φθάνον μέχρι του σταυρώματος.

-ΥΠΟ της Νομαρχίας εδόθησαν αι δέουσαι διαταγαί προς τους Τελώνας και Αστυνομικούς Σταθμάρχας δια την αυστηράν τήρησιν του κανονισθέντος παρακρατήματος 35% επί του εξαγομένου ελαίου.

-ΑΠΟ της προσεχούς Δευτέρας δίδεται προς διανομήν εις τους δελτιούχους το υπόλοιπον του κατασκευασθέντος εις το ενταύθα εργοστάσιον ζυμαρικών Καμαρινού φιδέ, κανονιζομένου εν τω μεταξύ του αναλογούντος κατ’ άτομον ποσού.
 

 


Γεγονότα

1941: Οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν την αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

1965: Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται αμοιβαία άρση του αλληλοαφορισμού.

1975: Ο Βασίλης Χατζηπαναγής κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα Ηρακλή - Ατρόμητου στη Βέροια. Θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 281 φορές και θα πετύχει 61 γκολ.

1994: Ο Υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη έλληνα υπουργού στο χωριό Μπελογιάννης, στη Βουδαπέστη, όπου οι κάτοικοι είναι κυρίως ελληνικής καταγωγής, πολιτικοί πρόσφυγες.

2007: Την τρίτη θέση σε διαφθορά κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του διεθνούς Ινστιτούτου Transparency International. Πρώτες έρχονται η Ρουμανία και η Λιθουανία.

2007: Ανακοινώνεται ότι η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα αγγίζει το 61%.


Γεννήσεις

1928: Νόαμ Τσόμσκι, αμερικανός γλωσσολόγος και διανοητής.  

1948: Λάκης Παπαδόπουλος, (Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ), τραγουδοποιός.

1952: Γιώργος Χωραφάς, ηθοποιός. (Πολίτικη Κουζίνα)


Θάνατοι

1894: Φερντινάν Ντε Λεσέπς, γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης, που διάνοιξε -μεταξύ άλλων- το κανάλι του Σουέζ και τη διώρυγα της Κορίνθου. (Γεν. 19/11/1805)

1902: Τόμας Ναστ, αμερικανός σκιτσογράφος, ο αποκαλούμενος και «πατέρας του αμερικάνικου καρτούν». (Γεν. 27/9/1840)

1976: Κώστας Μουσούρης, έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης του θεάτρου και θεατρικός παραγωγός. (Γεν. 1903)

Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου