Έκθεση Αρχιτεκτονικής με θέμα «Βραβεία νέων Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων»

Πρώτη Δημοσίευση: 08/05/2016 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/05/2016 09:06
Για την έκθεση Αρχιτεκτονικής «Βραβεία νέων Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων για το έτος 2014» μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου μέλη του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, του Τμήματος  Μεσσηνίας και της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, η οποία   θα διεξαχθεί από αύριο 9 έως τις 15 Μαΐου (καθημερινά, εκτός Κυριακής, 9.00-13.00 και 18.00-21.00) στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Να σημειωθεί ότι η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies και το Contemporary Space Athens.
Όπως είπαν οι ομιλητές, πρόκειται για έργα που έχουν εκτεθεί στην Ιρλανδία και το Σικάγο, ενώ στην Ελλάδα μόνο στην Αθήνα. Σκοπός είναι να δει ο κόσμος αλλά και οι αρχιτέκτονες της πόλης σχέδια βραβευμένα και ξεχωριστά, ώστε να γίνει αντιληπτή η επιστήμη της Αρχιτεκτονικής, μια επιστήμη έμψυχη, αφού είναι παντού γύρω μας.
Μάλιστα, τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ανέφεραν πως αυτή είναι μόνο η αρχή από μια σειρά εκθέσεων και δρώμενων που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα.
Από την πλευρά της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, ο κύριος Παναγιώτης Μπαζίγος τόνισε ότι στόχος της είναι να έρθουν στην Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία εκδηλώσεις χρήσιμες για τον τόπο. Γι’ αυτό το λόγο έχει γίνει επικοινωνία και με τους υπόλοιπους Δήμους, ώστε η έκθεση να ταξιδέψει σε όλο το νομό. Επίσης, ανέφερε ότι γίνεται για να υποστηριχθεί και η υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, ενώ κλείνοντας κάλεσε τον κόσμο να δει τα έργα.
 
Ανάπλαση 23ης Μαρτίου και διαγωνισμός
Σχετικά με το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την ανάπλαση της 23ης Μαρτίου, οι αρχιτέκτονες δήλωσαν ότι είναι υπέρ τέτοιων διαγωνισμών και, μάλιστα, αρκετοί από την Καλαμάτα συμμετέχουν.
Επιπρόσθετα, τόνισαν ότι ανάλογοι διαγωνισμοί είναι καλοί για την πόλη, αφού επαγγελματίες του χώρου μαθαίνουν για την Καλαμάτα, ενώ ελπίζουν να υπάρξει και συνέχεια.
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις