Αντωνία Μπούζα: Η χρεοκοπία της THOMAS COOK και η εν υπνώσει Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου

Πρώτη Δημοσίευση: 24/09/2019 20:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/09/2019 20:41
Η χρεοκοπία του σπουδαίου τουριστικού ομίλου της Βρετανίας THOMAS COOK, που στηρίζει δυναμικά την ελληνική και την πελοποννησιακή τουριστική αγορά, είναι μία πολύ άσχημη εξέλιξη για την πελοποννησιακή οικονομία.
Στην Πελοπόννησο και στη Μεσσηνία υπήρχε δυναμική και μακροχρόνια συνεργασία των τουριστικών μας επιχειρήσεων με το βρετανικό τουριστικό όμιλο, λόγω της μεγάλης εξωστρεφούς δράσης της Μυθικής Πελοποννήσου στη Βρετανία.
Η άσχημη εξέλιξη της χρεοκοπίας απαιτεί άμεσες ενέργειες στήριξης των Βρετανών τουριστών, παραδοσιακών φίλων της Πελοποννήσου, που έχουν εγκλωβιστεί ύστερα από την πτώχευση του τουριστικού αυτού ομίλου στις τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.
Άμεσα και προκειμένου να διατηρηθεί η καλή εικόνα της Πελοποννήσου, που χτίσαμε με μεγάλο κόπο και προσπάθειες στη βρετανική τουριστική αγορά, επιβάλλεται με δυναμικό, δημιουργικό τρόπο και σχεδιασμό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεργαζόμενη με το αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΟΤ, όχι εκτελώντας εντολές, αλλά προτείνοντας κάποιο σχέδιο, να στηρίξει τους επισκέπτες που εγκλωβίστηκαν στην Πελοπόννησο.
Υπολογίζεται πως πάνω από 50.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε όλη τη χώρα. Παρακαλώ την Περιφέρεια Πελοποννήσου να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εγκλωβισμένων στην Πελοπόννησο, καθώς και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για τη στήριξή τους στη δύσκολη αυτή στιγμή.
Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά, επειδή πολλά συμβόλαια δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, κάτι που γίνεται συνήθως στο τέλος της σεζόν.
Αναμένουμε άμεσες ενέργειες και ενημέρωση για τον όποιο σχεδιασμό αναπτύξουν για τη στήριξη των πελοποννησιακών τουριστικών επιχειρήσεων από την εν υπνώσει νέα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, που δυστυχώς αναλώνεται μόνο σε αναίτιες κόντρες και ανήκουστες συμπεριφορές, όπως πρόσφατα στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας , όπου εν περιλήψει εξετράπη η ηγεσία της Περιφέρειας δεοντολογικά, θεσμικά και με παράνομο τρόπο, απέναντι σε εργαζομένους, αγνοώντας και παρακάμπτοντας την ελληνική νομοθεσία και τη δημοκρατική συμπεριφορά (αν αγνοούν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, εδώ είμαστε να ρωτήσουν), και όχι στην παραγωγή χρήσιμου έργου στην κοινωνία, παρά μόνο εντυπώσεων.
Η κατάσταση στην πελοποννησιακή τουριστική αγορά απαιτεί άμεσες και στοχευμένες διττές ενέργειες. Αναμένουμε.
Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις