Ενημερωτική ημερίδα για νέο Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/10/2019 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/10/2019 08:35
Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, καθώς και στον Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης, είχαν οι δικηγόροι και οι δικαστές που βρέθηκαν χθες στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Την ημερίδα διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, μαζί με τη Νομική Βιβλιοθήκη και ομιλητές ήταν οι δικηγόροι ΔΝ Θρασύβουλος Κονταξής και Πολυχρόνης Τσιρίδης.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν, κυρίως, για κάποιες διατάξεις που δημιουργούν προβληματισμό και δυσκολίες στο νομικό κόσμο.
Τοποθετηθείς ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Περικλής Ξηρογιάννης, δήλωσε ότι πρόκειται για ριζική αναμόρφωση του συστήματος απονομής των ποινών και των αδικημάτων, ενώ κάλεσε τους δικηγόρους να προσαρμοστούν στην εφαρμογή των αλλαγών αυτών.
Πρόσθεσε ακόμα ότι, ανεξάρτητα από το αν κάποιες διατάξεις υποστούν τροποποιήσεις, ο βασικός κορμός θα παραμείνει, άρα είναι απαραίτητο οι δικηγόροι να προσαρμοστούν για το καλό της δικαιοσύνης.
Από την πλευρά του, ο ένας εκ των ομιλητών, Θρασύβουλος Κονταξής, ανέφερε ότι έγινε η ανάπτυξη των βασικών παραμέτρων των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, καθώς και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο νέος Ποινικός Κώδικάς έχει πολλά θετικά σημεία, αλλά και πολλές αρνητικές διατάξεις, εκφράζοντας την ελπίδα αυτές να αλλάξουν.
Τέλος, σχολιάζοντας την Ποινική Δικονομία, είπε ότι ρέει πλέον καλύτερα και είναι πιο βατή για τη δικαστηριακή πρακτική, ενώ εξέφρασε την ελπίδα τα προβλήματα να λυθούν και να υπάρχει ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης σε παρόντα χρόνο.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις