Η επιστροφή των νέων στη χώρα και το «στοπ» στην υπογεννητικότητα οι στόχοι του Κώστα Δέρβου

Πρώτη Δημοσίευση: 04/05/2019 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/05/2019 13:50
Επίσκεψη στη Μεσσηνία του ευρωβουλευτή και προέδρου της ΟΝΝΕΔ
 
 
Επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές, Κώστας Δέρβος.
Συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου, ξεκίνησε τις επισκέψεις του από την «πανηγυρίζουσα» χθες Κορώνη, ακολούθως επισκέφθηκε τη Μεσσήνη και το απόγευμα παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα από τα γραφεία της ΝΟΔΕ.
Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ καλωσόρισαν τόσο η Νατάσσα Κυριακοπούλου όσο και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Παναγιώτης Στρατικόπουλος, που εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κώστας Δέρβος θα εκλεγεί ευρωβουλευτής και θα εκπροσωπήσει επάξια του νέους ανθρώπους στην Ευρώπη.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, του οποίου ο χαμός «συγκλονίζει» τη Μεσσηνία τις τελευταίες ημέρες.
Εν συνεχεία ευχαρίστησε άπαντες για τη θερμή φιλοξενία που του επεφύλαξαν στη Μεσσηνία, έναν τόπο ευλογημένο, όπως είπε, και άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Νέα Δημοκρατία, «πλέκοντας» το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήρε μια χώρα στο «χείλος του γκρεμού» και την έφτασε μια ανάσα από την έξοδο από την κρίση.
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι θα στείλουν ένα «ηχηρό» μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και το αποτέλεσμα τους πρόκειται να τον «σύρει» σύντομα σε εθνικές εκλογές και να αναγκαστεί να αφήσει την «καρέκλα» που τόσο αγαπά. Εξαπέλυσε, δε, δριμεία κριτική για μια σειρά θεμάτων στην κυβέρνηση, όπως η οικονομία, τονίζοντας πως «στέγνωσαν» τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη, για τα εθνικά θέματα και την κατάπτυστη, όπως χαρακτήρισε, «Συμφωνία των Πρεσπών», που είναι κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού, όπως και σε θέματα παιδείας, επισημαίνοντας το νέο νόμο που διαλύει τα ΑΕΙ, αλλά και το άσυλο παρανομίας που επικρατεί στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.
Ο Κώστας Δέρβος αναφέρθηκε και στο «ντοκιμαντέρ» του Αλέξη Παπαχελά που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του Σκάι, χαρακτηρίζοντάς το «συγκλονιστικό» και εκφράζοντας τη θλίψη του που μέχρι σήμερα δε βρέθηκε κανείς κυβερνητικός παράγοντας να ζητήσει μια συγγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων από την πλήρη κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού εκείνες τις ώρες.
Σχετικά με τους δικούς του στόχους, εφόσον εκλεγεί ευρωβουλευτής, σημείωσε ότι είναι η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων στη χώρα, ώστε να γυρίσουν οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης, αλλά και η αντιστροφή του κλίματος στην αγορά εργασίας, όπου νέοι με δύο και τρία πτυχία, που τα απέκτησαν με τις «θυσίες» των γονέων τους, δουλεύουν σήμερα για 200 με 300 ευρώ, ακόμα και σε συνθήκες «μαύρης εργασίας». Το παραπάνω, τόνισε, συνδέεται άμεσα και με τους ραγδαίους ρυθμούς υπογεννητικότητας της χώρας, καθώς προβλέπεται ότι το 2050 θα είμαστε 8 εκ., κάτι που, όπως είπε, πρέπει να αναστραφεί και να μπει ένα τέλος, χαρακτηρίζοντας το ως μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία.
Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία καλή δύναμη για τις πολλές και «νικηφόρες» μάχες που έρχονται σε πολλά επίπεδα, με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις