17 εκατομμύρια για το Μέγαρο και 10 ευρώ είσοδο για συναυλία εγκαινίων


Πρώτη Δημοσίευση: 22/01/2019 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/01/2019 08:50
Εγκαίνια με πληρωμή στο Μέγαρο της ματαιοδοξίας αποφάσισε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. Ο πολυχώρος του Μεγάρου Χορού, που ολοκληρώθηκε με εκατομμύρια ευρώ και πολλές θυσίες, εγκαινιάζεται με επισημότητα την ημέρα της Υπαπαντής που γιορτάζει η πόλη μας. 
Θα ήταν απόλυτα δίκαιο και αναμενόμενο να είναι προσκεκλημένοι μαζί με τους επισήμους στη γιορτή και οι δημότες, για τους οποίους στην ουσία κατασκευάσθηκε και λειτουργεί το πολύ όμορφο αλλά και δαπανηρό αυτό έργο. Με έκπληξη ανακοινώθηκε από το δήμαρχο ότι η γιορτή της συναυλίας των εγκαινίων θα έχει προσκλήσεις, αλλά και εισιτήριο των 10 ευρώ.
Πρώτη φορά στα χρονικά τελούνται εγκαίνια με εισιτήριο, την ίδια ώρα βέβαια που ο Δήμος με απόφασή του χρηματοδοτεί μέσω της «Φάρις» την εκδήλωση της συναυλίας με 27.500 ευρώ, με την όλη διοργάνωση να φθάνει στα 60.000 ευρώ.
Θα περίμενε κανείς ότι στην τελετή, που περίμενε η Καλαμάτα 15 χρόνια, θα υπήρχαν παραστάσεις δωρεάν και εκθέσεις καλλιτεχνικές σε συνεργασία με την πολιτιστική επιχείρηση «Φάρις» και τους οικοδεσπότες, ώστε να ξεναγηθούμε εμείς οι δημότες, μικροί και μεγάλοι, και να απολαύσουμε τις δυνατότητες και τη μεγαλοπρέπεια του ακριβοπληρωμένου αυτού έργου.
Ας μη λησμονούμε, επίσης, ότι όλοι οι δημότες και, μάλιστα, δύο και τρεις φορές σε πολλές περιπτώσεις, συμβάλλουμε με το πολιτιστικό τέλος της ΔΕΥΑΚ στις εκδηλώσεις.
Με την πολιτική του εισιτηρίου την ημέρα των εγκαινίων δίνουμε το μήνυμα ότι ο πολιτισμός στην Καλαμάτα και το Μέγαρο Χορού είναι είτε για τους λίγους είτε για τους τυχερούς με τις προσκλήσεις.

Του Μιχάλη Αντωνόπουλου
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δημοτικού συμβούλου, μέλους Δ.Σ. «Φάρις»

Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου