Η κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες


Πρώτη Δημοσίευση: 07/03/2016 09:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/03/2016 09:24
Εξαιρετικά ευχάριστη ήταν τόσο την Παρασκευή, όσο και χθες, η διαπίστωσή μου ότι πλέον όχι μόνο οι νεαρές γυναίκες, αλλά και πολύ μεγαλύτερες σε ηλικία, δίνουν μεγάλη σημασία στο θέμα της πρόληψης.
Η εξαιρετική πρωτοβουλία της Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» με την περιφέρεια Πελοποννήσου για ενημέρωση και δωρεάν κλινική εξέταση γυναικών, βρήκε τεράστια ανταπόκριση.
Πάνω από 200 γυναίκες, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ενημερωθούν και να εξετασθούν από μια ομάδα ειδικών γιατρών, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του καθηγητή χειρουργικής και αν. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Κ. Ζωγράφο.
Τα ραντεβού έγιναν στην κυριολεξία «ανάρπαστα» από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης, ενώ ακόμα και χθες, γυναίκες επικοινωνούσαν ή περνούσαν από το Διοικητήριο ρωτώντας αν υπάρχει κάποια ακύρωση, προκειμένου να εξετασθούν.
Όπως ανέφερα όμως και παραπάνω, το εντυπωσιακό ήταν πως είχαν κλείσει ραντεβού ώστε να εξετασθούν από τους γιατρούς, γυναίκες μεγάλης ηλικίας και μάλιστα αρκετές είχαν έρθει από χωριά της Μεσσηνίας.
Η μεγάλη ζήτηση που υπήρξε, δείχνει ότι είναι τεράστια η ανάγκη της κοινωνίας μας, αυτή ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, για τέτοιες πρωτοβουλίες. Δυστυχώς, για συνανθρώπους μας με χαμηλά εισοδήματα ή άνεργους, η δωρεάν υγεία είναι κάτι τελείως άγνωστο, αφού η μόνη τους διέξοδος είναι τα δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία όμως έχουν τεράστιες λίστες αναμονής. Ο δε δρόμος των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, για μεγάλη κατηγορία ανθρώπων, είναι οικονομικά απλησίαστος.
Γι’ αυτό, είναι πραγματικά αξιέπαινο κάποιοι επιστήμονες να αφιερώνουν τις ημέρες ξεκούρασής τους, σε προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
 
Βίκυ Βετουλάκη
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου