«Αποκαλυπτήρια» από τον Παναγιώτη Νίκα για την τύχη των οδικών αξόνων της Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 28/11/2019 08:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/11/2019 08:53
Για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη, μετατίθενται οι αναλυτικές ανακοινώσεις τόσο για τις συναντήσεις που είχε την περασμένη Δευτέρα και χθες με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή αντίστοιχα, όσο και για επιμέρους θέματα της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξεδόθη, ο σιδηρόδρομος βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων όσον αφορά στα έργα υποδομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας συζήτησε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα χθες το μεσημέρι.
Ειδικότερα, από τον Π. Νίκα τέθηκε, αφενός, το ζήτημα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, με συμμετοχή και της Περιφέρειας, και, αφετέρου, το ζήτημα της παραχώρησης της χρήσης της μετρικής γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, μετά τη λειτουργία γραμμής κανονικού εύρους στο εν λόγω τμήμα.
Τα θέματα αυτά, εξάλλου, θα συζητούσε ο περιφερειάρχης και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε λίγο αργότερα.
Όσον αφορά στη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τα υπόλοιπα θέματα που έθεσε ο περιφερειάρχης είχαν να κάνουν με το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο περιφερειάρχης έβαλε ειδικότερα στο τραπέζι κάθε ένα από τα σημαντικά οδικά έργα στην Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων η σύνδεση του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα / Σπάρτη), οι δρόμοι Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Καλό Νερό – Τσακώνα και Σπάρτη – Γύθειο, ο περιφερειακός της Τρίπολης, καθώς και τα έργα ανάπλασης σε Ισθμό και Λουτράκι.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις