«Οι απαρατήρητοι» της συγγραφέως Αγγελικής Σπανού στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 06/11/2019 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/11/2019 10:56
Το βιβλίο της συγγραφέως Αγγελικής Σπανού «Οι απαρατήρητοι» των εκδόσεων «Πόλις» από το βιβλιοπωλείο «βιβλιόπολις» θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στον όροφο του bistroteca.
Με τη συγγραφέα θα μιλήσει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, ενώ θα συντονίσει η Μαριλένα Γυφτέα.
Έχεις προσέξει ποτέ τα χέρια της ταμία στο σουπερμάρκετ που ψωνίζεις; Ξέρεις το όνομα του ντελιβερά που σου φέρνει συχνά παραγγελία; Είναι ερωτευμένη η κυρία στα διόδια; Πώς αντέχει την μπόχα η οδοκαθαρίστρια; Τι σκέφτεται μια τηλεφωνήτρια όταν τελειώνει η βάρδια; Βαριέται μια ταξιθέτρια βλέποντας την ίδια παράσταση κάθε βράδυ; Έχει πιο πολύ στρες ο παρκαδόρος στο πλοίο ή ένας τραυματιοφορέας; Πόσα μαθαίνει ένας θυρωρός σε μεγάλο κτήριο; Τι νιώθει ένας δικαστικός κλητήρας την ώρα της έξωσης; Και τι ζωή είναι αυτή; Υπάρχει πόνος, έλλειψη, κενό, απελπισία ή μόνο ανία, μοναξιά και εσωτερική ακινησία; Συνηθίζεται η πλήξη ή γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη; Αντέχεται η απόσταση από τους άλλους και ο καταναγκασμός της επανάληψης ή μήπως όχι; Και όλοι αυτοί, οι απαρατήρητοι, πώς μας βλέπουν; Τι λένε για εμάς; Σίγουρα πολύ περισσότερα απ’ όσα εμείς γι’ αυτούς. Δεν τους αναγνωρίζουμε, δεν τους προσέχουμε, δε μας ενδιαφέρει να τους ακούσουμε. Και ίσως κάτι χάνουμε. Γιατί εκείνοι μας ξέρουν καλά. Κάποιες φορές καλύτερα απ' όσο οι ίδιοι τον εαυτό μας.
Η Αγγελική Σπανού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και Νομικά στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Από το 1993 εργάζεται ως δημοσιογράφος.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις