Αίτημα για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Κοπανάκι

Πρώτη Δημοσίευση: 03/07/2019 11:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/07/2019 11:53
Αίτημα για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Κοπανάκι υπέβαλε με επιστολή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ο Σύλλογος των Απανταχού Κοπανακαίων. Το αίτημα απευθύνεται στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας και κοινοποιείται στο διοικητή του Α.Τ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, το Δήμο Τριφυλίας, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αετού και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κοπανακίου.
Στο αίτημα του Συλλόγου Απανταχού Κοπανακαίων αναφέρεται: «Κύριε διευθυντά, με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την καταρχάς απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί στην κεντρική πλατεία του Κοπανακίου, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού και της παιδικής χαράς, τις ημέρες που λειτουργεί το ιστορικό παζάρι του Κοπανακίου. Συγκεκριμένα, κάθε Σάββατο βράδυ οι Ρομά με το πλήθος των φορτηγών αυτοκινήτων που παρκάρουν με το εμπόρευμά τους, χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους για ποικίλου χαρακτήρα ανάγκες τους, τόσο προετοιμασίας φαγητού όσο και ύπνου, αλλά και των φυσικών τους αναγκών, με άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, θέτουν τα ηχητικά μηχανήματα των αυτοκινήτων τους στη διαπασών, διαταράσσοντας τη γαλήνη των κατοίκων της περιοχής, ενώ πολλές είναι οι φορές που διαπληκτίζονται μεταξύ τους προκαλώντας κλίμα φόβου στους περίοικους.
Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα παρέμβασής σας, θα παρακαλούσαμε θερμά να εντάξετε στο σχεδιασμό σας τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να διατρανωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών γενικά και ειδικότερα στους συγκεκριμένους χώρους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μεταφέροντάς σας την αγωνία και τη βαθιά ανησυχία των πολιτών για τυχόν επανάληψη δυσάρεστων περιστατικών του παρελθόντος θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την επικοινωνία μας και να σας προσκαλέσουμε στο χωριό μας, όταν το επιτρέψουν οι υπηρεσιακές σας υποχρεώσεις για να συζητήσουμε αυτά και άλλα θέματα της αρμοδιότητάς σας».

Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις