Ανακοινώσεις κατά της “Ελληνικής Δράσης” από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Σχέδιο Β΄

Πρώτη Δημοσίευση: 10/04/2014 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/04/2014 11:51
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ


Η κυνική ομολογία των πράξεων

Δεν περιμέναμε ποτέ ότι όλοι μονομιάς θα καταλάβουν τι σημαίνει φασισμός και ναζισμός, αλλά όσο και να προσπαθούν αυτοί που αυτοπροβάλλονται ως Έλληνες Εθνικιστές να τον κρύψουν, αυτός ξεπετάγεται από μέσα τους και τους προδίδει. Έπειτα από όσα έχουν γίνει (δολοφονίες ξυλοδαρμοί μαχαιρώματα…), επέλεξαν τη μέθοδο της παραλλαγής, για να ζητήσουν μάλιστα και την ψήφο του καλαματιανού λαού στις δημοτικές εκλογές. Το θράσος τους, όμως, και η ιδεολογία τους, τους πρόδωσαν και πάλι. Εκτός από τον ξυλοδαρμό το απόγευμα της Παρασκευής 4 Απριλίου σε ζευγάρι που περνούσε κάτω από τα γραφεία τους στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, την επομένη, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για τον εν λόγω ξυλοδαρμό, επέλεξαν να ξεδιπλώσουν προκλητικά τα κατεβασμένα πανό της Αντιφασιστικής Κίνησης. Δεν τους έφτασε αυτό, αλλά χαιρετούσαν ναζιστικά κιόλας, για να προκαλέσουν τους διαμαρτυρόμενους αντιφασίστες. Στην ουσία με τις πράξεις τους αυτές αλλά και με τους αγκυλωτούς σταυρούς σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας (Αριστομένους) παραδέχθηκαν το αυτονόητο για μας, αλλά θολό ακόμη για μικρό, ευτυχώς, μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ότι είναι φασίστες νοσταλγοί των Ναζί.
Μετά την κυνική αυτή ομολογία των πράξεων, «είμαστε φασίστες γιατί όποιος διαφωνεί μαζί μας τον δέρνουμε», «είμαστε φασίστες γιατί σας κατεβάσαμε τα πανό της αντιφασιστικής και σας προκαλούμε επιδεικνύοντάς τα κιόλας», «είμαστε Ναζί γιατί χαιρετάμε ναζιστικά», «είμαστε νοσταλγοί των Ναζί γιατί ζωγραφίζουμε τα ναζιστικά σύμβολα στους τοίχους της πόλης», κανείς δεν μπορεί να πει δεν τους γνώριζα και τους ψήφισα.
Η καλαματιανή κοινωνία αλλά και ολόκληρη η Πελοπόννησος θα πρέπει να απομονώσει τους φασίστες και να τους αντιμετωπίσει όπως τους χρειάζεται, με ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, που θα τσακίζει εν τη γενέσει τους τέτοιες φασιστικές – ναζιστικές προκλήσεις και πρακτικές.
  

To Σχέδιο Β΄ Μεσσηνίας
για τις φασιστικές προκλήσεις
Το Σχέδιο Β΄ Μεσσηνίας καταδικάζει τη φασιστική επίθεση των μελών της «Ελληνικής Δράσης» εναντίον ενός ζευγαριού το οποίο περνούσε τυχαία κάτω από τα γραφεία τους και έκανε το «λάθος» να απαντήσει λεκτικά στις προκλήσεις των φασιστών.
Το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, η «Ελληνική Δράση», αδελφάκι της Χρυσής Αυγής, τον τελευταίο καιρό έκανε την εμφάνισή του στη Μεσσηνία και, μάλιστα, κατεβάζει ψηφοδέλτιο για το Δήμο Καλαμάτας.
Στην Ελλάδα της φτώχειας, των μνημονίων, της ανθρωπιστικής κρίσης και της καταστολής των κινητοποιήσεων οι νεοναζί ξανασηκώνουν κεφάλι, προκαλούν και απειλούν. Στη Μεσσηνία, όμως, ο φασισμός δε θα περάσει. Το απέδειξε το αντιφασιστικό κίνημα του καλοκαιριού, το οποίο ακύρωσε το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.
Είναι χρέος όλων μας, κάθε δημοκρατικού πολίτη, να βάλουμε τέλος στις ναζιστικές συμμορίες, στα αγαπημένα παιδιά του συστήματος τα οποία εμφανίζονται με μια αντισυστημική ρητορική. Είναι χρέος όλων μας με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα να τους απομονώσουμε και να τους στείλουμε στο περιθώριο.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις