Αναπαράσταση: Έπαιξαν «μουσικές καρέκλες» οι επίσημοι…

Πρώτη Δημοσίευση: 27/03/2019 08:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/03/2019 08:42
Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει ότι, αν δεν υπήρχε, έστω, στοιχειώδης σοβαρότητα και σεβασμός στην περίσταση, θα είχαμε «ντράβαλα» κατά την αναπαράσταση για τις καρέκλες.
Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε, με μια εξέδρα μπάχαλο και τους ανθρώπους της Περιφέρειας να κατηγορούν την υπεύθυνη από το Δήμο, η οποία απλά εκτελούσε εντολές, μιας και όταν σε μια εκδήλωση παρευρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άτομο της Προεδρίας αναλαμβάνει τη χωροταξία των επισήμων- και προφανώς, αυτό το άτομο ξέρει καλύτερα από τον καθέναν τι ισχύει.
Φωνές, τσακωμοί και, τελικά, τσάντες να «καβατζώνουν» καρέκλες ήταν μόνο κάποια από όσα προηγήθηκαν, ενώ παραλίγο να βγει και το ΦΕΚ- Πρωτόκολλο για να δουν ποια πλευρά έχει δίκιο.
Για ακόμα μια φορά (το ίδιο είχε συμβεί και στο Μέγαρο) οι κυρίες της Περιφέρειας αγνόησαν επιδεικτικά την υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και της Προεδρίας, και αποφάσισαν «να στήσουν" ένα ολόκληρο σόου για τις καρέκλες.
Το περιστατικό πραγματικά ήταν θλιβερό και δε θα μπαίναμε στη διαδικασία να το σχολιάσουμε, αλλά στο τέλος της αναπαράστασης ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας μετέφερε στις δηλώσεις του ένα κλίμα χάους.
Περιέγραψε, δε, ένα σοβαρό περιστατικό, που κι εμείς αναρωτιόμασταν πότε συνέβη.
Από την πλευρά του, είχε δίκιο, αλλά όπως το περιέγραφε, νομίζαμε ότι έγινε κάτι που κανείς δεν αντιλήφθηκε.
Τι είχε συμβεί τελικά; Η καρέκλα του περιφερειάρχη ήταν στην άκρη της εξέδρας (σύμφωνα με τους ανθρώπους της Προεδρίας, εκεί έπρεπε να είναι, όταν υπάρχουν παρουσίες υψηλότερες από τον περιφερειάρχη, όπως υπουργοί, πρώην αρχηγοί κομμάτων κ.λπ.).
Έτσι, ο κ. Τατούλης θεώρησε σκόπιμο να δει την παρέλαση όρθιος και δίπλα σε αυτόν πήγαν μέλη της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και υποψήφιές του.
Το αποτέλεσμα ήταν οι καθιστοί να μην έχουν ορατότητα και απλά να βλέπουν τις πλάτες των ορθίων.
Το ευχάριστο είναι ότι μέχρι τις εκλογές, τουλάχιστον, δε θα έχουμε ξανά μάχη για τις καρέκλες, αφού δεν ακολουθεί κάποια επίσημη εκδήλωση.
Κρίμα, πάντως, γιατί τέτοιες εικόνες μόνο θλίψη προκαλούν.
Λες και είναι μικρά παιδιά και παίζουν «μουσικές καρέκλες»…
Π.Μπ. 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις