Γιόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη οι Γαργαλιάνοι!

Πρώτη Δημοσίευση: 04/10/2019 11:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/10/2019 11:41
Τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησαν και γιόρτασαν χθες και προχθές στους Γαργαλιάνους! Προχθές τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στην κεντρική πλατεία, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνος Θεοδωρόπουλου, μετά του ιερού κλήρου της περιφερείας. Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις. Μετά την Απόλυση, ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκά και αναψυκτικά στους επίσημους προσκεκλημένους στην «Μπρίσκειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Τάσο Σαρδέλη, τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Συνεχίζουμε» στο Δ.Σ. Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη και Παναγιώτη Τσαφαρά αντίστοιχα, τους αντιδημάρχους Γιώργο Ασημακόπουλο, Δημήτρη Στριμπάκο, Νίκο Φρούσο, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Αλέκο Κουτρουμπή, τον εντεταλμένο Γαργαλιάνων, Στ. Ανδρινόπουλο, τον επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτη Τσίγγανο, τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Κατσούλα, Χαράλαμπο Καναλουπίτη, Σταματία Αλεξοπούλου, Γιάννη Αδρακτά και Μάγδα Καμπύλη-Ανδρινοπούλου, τον πρόεδρο Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασίλη Αγγελόπουλο, με μέλη του συμβουλίου, τον αστυνομικό διευθυντή Παναγιώτη Νάκη, το διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο.
Σχετικά ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, δήλωσε: «Μέρα γιορτής για τους Γαργαλιάνους. Εύχομαι σε όλους, Γαργαλιανιώτες – Γαργαλιανιώτισσες, και σε όλο τον κόσμο, χρόνια πολλά, υγεία και του χρόνου να ’μαστε καλά. Ο Θεός κι ο Άγιος να μας προστατεύουν».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασίλης Αγγελόπουλος, σημείωσε: «Γιορτάζουμε τον πολιούχο κι Άγιο της πόλεώς μας. Να μας προστατεύει, να ’χουμε τις ευλογίες του. Ευχαριστούμε τους ιερείς κι όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ως νέο τοπικό θέλουμε να πούμε στους Γαργαλιανιώτες και τις Γαργαλιανιώτισσες ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο δυνατό να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και παράλληλα να “τρέξουμε” και έργα ανάπτυξης. Να πούμε χρόνια πολλά σε όλους, τους Γαργαλιανιώτες, τους Τριφύλιους, υγεία σε όλο τον κόσμο…», κι αφού πρόσθεσε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με το δήμαρχο και με όλη τη διοίκηση του Δήμου, σημείωσε: «Να συνεχίσουμε όλοι μαζί και να πάμε τον τόπο μπροστά».
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, είπε: «Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους όσοι εορτάζουν, αλλά και στους Γαργαλιάνους. Παράλληλα με τις ευχές, θέλω να ενημερώσω ότι επισκέπτομαι και έργα που γίνονται και που θέλουν και περαιτέρω υποστήριξη, στην ευρύτερη περιοχή, από το Λαγκούβαρδο προς το Μάραθο, σε μια περιοχή που πλημμυρίζει και η οποία χρειάζεται και συμπληρωματική σύμβαση. Σήμερα (σ.σ. χθες) θα περάσουμε την Ο.Ε. της Περιφέρειας τη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με τον ανάδοχο, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε όσο γίνεται καλύτερα και
περισσότερο το συγκεκριμένο σημείο όπου έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα».
 
 
Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις