Επίθεση Πετράκου σε Νίκα για τους «ύμνους» σε Μεταξά και σε Τατούλη εν όψει της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Πρώτη Δημοσίευση: 02/11/2016 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/11/2016 11:44
«Να σταματήσει να προκαλεί την ιστορική μνήμη του λαού μας , ο κ. Νίκας»
 
 -Κάλεσμα της ΛΑΕ στη διαδήλωση του Ναυπλίου
 
 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί στα γραφεία της ΛΑΕ στην Καλαμάτα ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του κόμματος, Θανάσης Πετράκος, καθώς και τα στελέχη της ΛΑΕ στη Μεσσηνία, Μαρία Μήτση και Γιώργος Κανέλλης.
 
Θ. Πετράκος
Ο Θανάσης Πετράκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, που χαρακτήρισε ως «λαϊκιστές» όσους διοργανώνουν τη διαμαρτυρία ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση». Ανέφερε, δε, ότι στόχος του κ. Τατούλη είναι η μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο και γι’ αυτό ενοχλήθηκε από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η ΛΑΕ, καθώς και η «Πλεύση Ελευθερίας», η Ανταρσύα, όπως και εκατοντάδες αυτοδιοικητικοί.
«Είναι γνωστός ο ρόλος του κ. Τατούλη από το 2011, μαζί με τον κ. Μπουτάρη αγκάλισαν πρώτοι πρώτοι την ελληνογερμανική συνέλευση… και δέχθηκε τη μετατροπή της Πελοποννήσου σε ειδική οικονομική ζώνη…
Απαντάμε στον κ. Τατούλη ότι οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους απέναντι στη ναζιστική θηριωδία, πολεμώντας για να μην υποδουλωθεί η χώρα μας…» πρόσθεσε ο κ. Πετράκος, καλώντας τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση της Πέμπτης στο Ναύπλιο, υπενθυμίζοντας ότι στην Κρήτη κατάφεραν να «ακυρώσουν» την 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση και να τη στείλουν στο Βερολίνο…
Από τα «πυρά» του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας δεν ξέφυγε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Χαρακτήρισε προκλητικές και ανιστόρητες τις δηλώσεις του μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που μάλιστα ήταν και στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Υπογράμμισε, δε, ο κ. Πετράκος ότι το γεγονός ότι και σήμερα (σ.σ. χθες) επανήλθε με δηλώσεις ο κ. Νίκας για να στηρίξει όσα είπαν, αποδεικνύει ότι παραχαράζει σκόπιμα την ιστορία, καθότι ως φιλόλογος τη γνωρίζει καλά. Το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο λαός, επισήμανε ο κ. Πετράκος, όπως συνέβη και τον Ιούλιο του 2015, που ξανά το ΟΧΙ το είπε ο λαός, που δε θέλει τη μετατροπή της χώρας του σε προτεκτοράτο. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Νίκας ήταν από τους πρωταγωνιστές του ΝΑΙ σε τοπικό επίπεδο, και είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλά για τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο… «Άλλωστε, ως διαχρονικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει συμβάλει τα μέγιστα στην κατάντια τη χώρας… Καλό είναι ο κ. Νίκας να σταματήσει να προκαλεί τη μνήμη του λαού» έκλεισε λέγοντας ο Θανάσης Πετράκος.
 
Γιώργος Κανέλλης
Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Κανέλλης, κάλεσε όλους τους Πελοποννήσιους να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Ναύπλιο, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ., έξω από την παλιά βουλή, διαδηλώνοντας ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική συνέλευση».
Όπως τόνισε, «η “Ελληνογερμανική Συνέλευση”, όπως και το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον” και το “Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας” δε διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας. Είναι τρεις θεσμοί οι οποίοι προέρχονται από το “Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας” (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση) που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Άνγκελα Μέρκελ, το Μάιο του 2010, την εποχή της ένταξης της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων. Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο. Στόχος του “Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας” είναι: Πρώτον, να ελέγξει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014 οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της “Ελληνογερμανικής Συμμαχίας” σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ.
Δεύτερον, να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί η διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».
Για τους όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Κανέλλης τόνισε ότι περιμένουν όλους τους πατριώτες Έλληνες στη διαδήλωση του Ναυπλίου, ώστε να μην αθωωθούν οι ναζιστικές θηριωδίες και ξεχαστούν οι γερμανικές οφειλές.
 
Μαρία Μήτση
Από την πλευρά της, το στέλεχος της ΛΑΕ στη Μεσσηνία, Μαρία Μήτση, έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 130 αυτοδιοικητικοί στηρίζουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση», που ως στόχο έχει να μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε «όχημα» των γεωπολιτικών στόχων της Γερμανίας.
Επίσης, ενημέρωσε ότι μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου με θέμα τη «Διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου», και ομιλητές τους: Κώστα Ήσυχο-μέλος Π.Σ. της ΛΑΕ και πρώην αν. υπουργό Άμυνας, Σαράντο Θεοδωρόπουλο-δικηγόρο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, Αλέξανδρο Κουτσομητόπουλο- ιστορικό ερευνητή, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων.
Τέλος, στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας της ΛΑΕ.
 
Του Κώστα Γαζούλη


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις