Επίσκεψη Αναστασόπουλου στο Φιλιατρινό φράγμα και δρομολόγηση εξελίξεων

Πρώτη Δημοσίευση: 14/09/2019 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2019 09:17
Το Φιλιατρινό φράγμα στη Χριστιανούπολη Φιλιατρών επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Ταυτόχρονα, έγινε επίσκεψη – αυτοψία της τριμελούς επιτροπής της ανεξάρτητης αρχής φραγμάτων, προκειμένου να εγκρίνει τον υποβληθέντα από την Περιφέρεια φάκελο της πλήρωσης του φράγματος.
Η επιτροπή συνέλεξε όλα τα δεδομένα και τις μετρήσεις του φράγματος παρουσία του διευθυντή κ. Κωστόγιαννη και των στελεχών της υπηρεσίας υλοποίησης του έργου. Μετά τη σχετική έγκριση από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή φραγμάτων θα προχωρήσει η πλήρωση του φράγματος.
Σχετικά με την υπόθεση των δικτύων άρδευσης, σύντομα θα γίνει επίσκεψη μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα περαιτέρω, ώστε να προωθηθεί άμεσα το πολύ σημαντικό αυτό θέμα άρδευσης της Τριφυλίας.
Είναι γνωστό ότι το Φιλιατρινό φράγμα ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2017 με χρηματοδότηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διευθύνουσα υπηρεσία την Τεχνική Υπηρεσία της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίλυση προβλημάτων μεταφοράς των μαθητών στο Γυμνάσιο Θουρίας
Στο μεταξύ, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας, μαζί με αντιπροσωπεία γονέων από τη Σπερχογεία και τον Αντικάλαμο, συναντήθηκαν με τον κ. Αναστασόπουλο για να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε με τη μεταφορά των μαθητών προς το Γυμνάσιο Θουρίας.
Ύστερα από γόνιμο διάλογο και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων που ασχολούνται με το θέμα και σε συνεννόηση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, λύθηκε το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα επιβιβάζονται σε μικρό λεωφορείο του ΚΤΕΛ στις 8.05 το πρωί έξω από το Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και θα φτάνουν με ασφάλεια και έγκαιρα έξω από το Γυμνάσιο Θουρίας. Αντιστρόφως θα γίνεται η επιστροφή. Έτσι αποφεύχθηκαν προβλήματα με την ώρα που θα έφθαναν οι μαθητές στο σχολείο (πολύ πολύ νωρίτερα) και αποφεύγεται η πεζοπορία τους.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Π. Πούπουζα-Αξιοτόπουλου
Τέλος, εθιμοτυπική επίσκεψη στον κ. Αναστασόπουλο πραγματοποίησε χθες ο νέος γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, με την ευκαιρία ανάληψης των νέων του καθηκόντων. Ο κ. Πούπουζας συνοδευόταν από το διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικό διευθυντή Ηλία Αξιοτόπουλο και τον υπασπιστή του, υπαστυνόμο α΄ Γεώργιο Τασιακόπουλο.
Ο αντιπεριφερειάρχης, αφού τους συνεχάρη, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, ζήτησε δε να ενταθούν οι προσπάθειες για ακόμα καλύτερη αστυνόμευση, ώστε οι πολίτες της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια.
Η Περιφερειακή Αρχή, όπως έχει δεσμευτεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, θα συνδράμει στην αναβάθμιση του στόλου οχημάτων, αλλά και γενικότερα της υλικοτεχνικής υποδομής της Αστυνομίας.
Οι κ.κ. Πούπουζας, Αξιοτόπουλος δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό τόσο για τη Μεσσηνία όσο και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις