Επίσκεψη Χαρίτση στο Δημαρχείο Καλαμάτας: Εγγυήσεις για συνεργασία, αλλά και κριτική στις ολιγωρίες

Πρώτη Δημοσίευση: 08/09/2019 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/09/2019 08:36
Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τη χθεσινή συνάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου είναι το φιλικό κλίμα που συνάντησε, απόρροια του ευρέως παραδεκτού γεγονότος, ότι ο τέως υπουργός Εσωτερικών βοήθησε στην αντιμετώπιση πολλών μικρών και μεγάλων προβλημάτων του Νομού. Κάτι, που έχουν αναγνωρίσει όλοι οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας, όπως και ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, αλλά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Ο Αλέξης Χαρίτσης ευχήθηκε "καλή και γόνιμη θητεία" στον Θανάση Βασιλόπουλο, ενώ, είχε και έναν καλό λόγο με τους αντιδημάρχους που τον περίμεναν στο Δημαρχείο.
Στα πλαίσια των δηλώσεών τους ο δήμαρχος Καλαμάτας στάθηκε για μία ακόμα φορά στην πολύπλευρη προσφορά του κ. Χαρίτση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και χαρακτήρισε το πρόγραμμα χρηματοδότησης, της προηγούμενης κυβέρνησης, "Φιλόδημος", αρκετά εποικοδομητικό στην αντιμετώπιση  των προβλημάτων του δήμου Καλαμάτας.
Ο κ. Βασιλόπουλος συμπλήρωσε ότι το θέμα με την επιτυχία του θεσμού έγκειται ακριβώς στο θέμα της κανονικής ροής χρημάτων από την κεντρική κυβέρνηση και υποστήριξε ότι προσδοκεί στη συνεργασία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υλοποιηθούν μια σειρά από ζητήματα του δήμου Καλαμάτας.
Από την πλευρά του, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι οι προσπάθειές του για τη βελτίωση και λύση των προβλημάτων που απασχολούν το δήμο Καλαμάτας, θα συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον και τόνισε ότι τα θάματα του δήμου θέλουν συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι η πολυχρωμία που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένας καλός οδηγός για να ακούγονται πολλές προτάσεις και να βρίσκεται η βέλτιστη λύση. Κλείνοντας, είπε ότι "θα είμαι εδώ σε κάθε καλή προσπάθεια, αλλά και για να ασκήσουμε κριτική στις όποιες παραλείψεις τυχόν υπάρξουν. Σε κάθε περίπτωση, προσβλέπουμε σε συνεργασία".
Να σημειώσουμε ότι μετά το πέρας των δηλώσεων οι κ.κ. Χαρίτσης και Βασιλόπουλος μαζί με τους αντιδημάρχους είχαν μια ημίωρη περίπου συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, όπου εξετάσθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα ου δήμου Καλαμάτας που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ, εξερχόμενος του Δημαρχείου είχε και τυχαία συνάντηση μ τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις