Επιστρέφουν στα ΠΕΔΥ Μεσσηνίας 20 γιατροί που είχαν απολυθεί

Πρώτη Δημοσίευση: 07/02/2018 19:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/02/2018 19:09
Επιστρέφουν στο ΕΣΥ και σε θέσεις της Μεσσηνίας 20 γιατροί που είχαν απολυθεί από το πρώην ΙΚΑ, έπειτα από νέα πρόσφατη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει συνολικά 283 απολυμένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ – πρώην ΙΚΑ. Στην υγειονομική περιφέρεια της περιοχής μας, στην 6η ΥΠΕ, δικαιώθηκαν 46 γιατροί, εκ των οποίων οι 20 είναι στη Μεσσηνία.
Με την απόφαση του δικαστηρίου διατάσσεται να επαναπροσληφθούν με την ίδια εργασιακή σχέση που είχαν προ της απόλυσής τους.
 
Απόλυση
Στα δικαστήρια είχαν προσφύγει γιατροί του πρώην ΙΚΑ που είχαν αναγκαστεί να επιλέξουν είτε το ΕΣΥ είτε το ιδιωτικό τους ιατρείο. Πλέον με την απόφαση που τους δικαιώνει μπορούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο εάν το επιθυμούν, χωρίς μάλιστα να έχουν καμία υποχρέωση να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο στο τέλος του 2018, όπως προβλέπει νόμος του υπουργείου Υγείας.
Επίσης, τους επιδικάζονται μισθοί υπερημερίας για την περίοδο από 1/4/2014 έως 31/3/2015.
Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ καλεί όλους τους γιατρούς να στελεχώσουν άμεσα τις μονάδες στις οποίες εργάζονταν πριν από την απόλυσή τους και τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών χωρίς καμία χρονοτριβή να τους εντάξουν στο σύστημα με άμεση ρύθμιση των μισθολογικών τους δικαιωμάτων.
 
20 στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία δικαιώθηκαν συνολικά 20 γιατροί. Ειδικότερα, από το πρώην ΙΚΑ Καλαμάτας δικαιώθηκαν 13 γιατροί και συγκεκριμένα: Ένας νευρολόγος, ένας ορθοπαιδικός, δύο γενικοί ιατροί, δύο γαστρεντερολόγοι, ένα πνευμονολόγος, δύο οφθαλμίατροι, ένας καρδιολόγος, ένας γυναικολόγος, ένας ενδοκρινολόγος και ένας παιδίατρος.
Στο πρώην ΙΚΑ Κυπαρισσίας δικαιώθηκαν επτά γιατροί και ειδικότερα δύο παθολόγοι, ένας οδοντίατρος, ένας δερματολόγος, ένας γυναικολόγος, ένας ορθοπαιδικός και ένας καρδιολόγος.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις