Μεγάλη ικανοποίηση για τα Seatrac στην Καλαμάτα -Έρχονται επισκέπτες ακόμα και από το εξωτερικό

Πρώτη Δημοσίευση: 17/08/2019 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/08/2019 08:25
κερδίσει οι μηχανισμοί Seatrac, με τους οποίους μπορούν να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα.
Χαρακτηριστικά, ένας φίλος του Seatrac στην Ανάσταση, έγραψε τα εξής για την εμπειρία του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας: «Η Καλαμάτα απέκτησε Σίτρακ οργανωμένο από την πρώτη στιγμή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία. Εγώ προσωπικά τα πρώτα μπάνια πού έκανα με την βοήθεια του Σίτρακ ήταν στην Καλαμάτα. Έκανα σχεδόν 250 χιλιόμετρα κάθε φορά που ήθελα να κάνω ένα μπάνιο. Μπορώ να πω ότι ήταν τόσο προσβάσιμα και οργανωμένα όλα, που ήμουν 100% αυτόνομος. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που δούλεψαν για το καλύτερο των ΑμεΑ Και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρεία που με τον μηχανισμό  αυτό μας δίνει το δικαίωμα της ελευθερίας!».
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Δήμος Καλαμάτας, με δαπάνες από Δημοτικούς Πόρους, εγκατέστησε το πρώτο Seatrac στην παραλία του Ιερού Ναού Ανάστασης, ενώ το 2017, με δαπάνες του Δήμου και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείο Filoxenia (Πανελένη ΞΤΑΕ) ομίλου Grecotel, αγοράσθηκε άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.
Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέσχε στο Δήμο η εταιρεία ΤΟΒΕΑ, που παράγει και υποστηρίζει τη λειτουργία των Seatrac, μέχρι τις 13 Αυγούστου 2019 η χρήση των μηχανισμών αυτών στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας παρουσίαζε τα εξής στοιχεία: Seatrac Ανάσταση 951, Seatrac «Φιλοξένια» 243.
Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας που διενεργεί η εταιρεία είναι ότι οι χρήστες του Seatrac κάνουν τουλάχιστον 10 φορές περισσότερα μπάνια το χρόνο από ό,τι πριν εγκατασταθεί το Seatrac.
Σύμφωνα δε με παρατιθέμενο γράφημα από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας iefimerida, το Seatrac στην Ανάσταση είναι 3ο κατά σειράν σε χρήση πανελλαδικά.
Μάλιστα, οι μηχανισμοί αυτοί είναι γνωστοί και στο εξωτερικό και υπάρχουν επισκέπτες που επιλέγουν να κάνουν διακοπές με βάση την ύπαρξη Seatrac. Είναι χαρακτηριστικό ότι κυρία από τη Ρωσία προανήγγειλε την άφιξη στην Καλαμάτα τουριστών σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά τις 25 Αυγούστου 2019, προκειμένου να κάνουν μπάνια με Seatrac.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ακόμη 4 μηχανισμών Seatrac.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις