Μεσαιωνική μουσική με το σύνολο Ex Silentio από το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 07/08/2017 09:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/08/2017 09:14
Με μία από τις πιο ιδιαίτερες και πρωτότυπες εκδηλώσεις του καλοκαιριού ξεκινά ο Αύγουστος στο πλαίσιο του κύκλου θερινών εκδηλώσεων «… με φώς καταμεσής του κόσμου…» για το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, στο προαύλιο του εκθεσιακού χώρου ελληνικών ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια». Μεσαιωνική μουσική από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο με το Σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio
Με τίτλο Lucente stella η συναυλία του διακεκριμένου συνόλου παλαιάς μουσικής Ex Silentio μας μεταφέρει στο μακρινό Μεσαίωνα. Μουσική και τραγούδια από τις αυλές της Γαλλίας και της Ιταλίας αντιπαραβάλλεται με τη σεφαραδίτικη παράδοση και με τους ύμνους για την Παναγία από την αυλή του βασιλιά Αλφόνσου του Σοφού και του θρυλικού μοναστηριού του Montserrat της Καταλονίας.
Το σύνολο Ex Silentio χρησιμοποιεί αντίγραφα οργάνων της εποχής ενώ εμφανίζεται τακτικά, υπό τη διεύθυνση του φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα, σε φεστιβάλ στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα για πάνω από μια δεκαετία.
Το σύνολο αποτελούν οι: Θεοδώρα Μπάκα (φωνή), Δημήτρης Κούντουρας (μεσαιωνικά φλάουτα & μουσική διεύθυνση), Ηλέκτρα Μηλιάδου (βιέλα & βιόλα ντα γκάμπα) και Νίκος Βαρελάς (κρουστά).
Η προπώληση ξεκίνησε την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 τις ώρες λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου. Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις