Ξεκινούν εργασίες συντήρησης στο δρόμο προς Κιτριές

Πρώτη Δημοσίευση: 30/04/2018 17:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/04/2018 17:35
Για άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής και βελτίωσης του δρόμου προς τις Κιτριές στο  τμήμα αρμοδιότητας του Δήμου Δυτικής Μάνης, μίλησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητας σε αυτό το έργο, όμως βρίσκεται σε επαφή με το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί.
 
Απαράδεκτη κατάσταση
Η κα Νικολάκου, σημείωσε ότι ο δρόμος Καλαμάτα – Κιτριές, είναι από τους πιο σημαντικούς άξονες που  έχει να κάνει με τον τουρισμό της περιοχής και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει παρέμβαση, αναγνωρίζοντας ότι τμήματα του είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
Παρατήρησε ότι η Περιφέρεια δεν είναι αρμόδια για τον άξονα αυτό, αλλά η συντήρησή του ανήκει στους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης. Παρά ταύτα όπου ζητηθεί συνδρομή της περιφέρειας, γίνεται μέσω προγραμματικών συμβάσεων.
Από το Αρχοντικό έως τις Κιτριές, που είναι και το τμήμα του δρόμου που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, ανήκει στο Δήμο Δυτικής Μάνης.
 
Εργασίες συντήρησης
Η κα Νικολάκου, είπε ότι έχει επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης, καθώς το έργο συντήρησης του συγκεκριμένο τμήματος έχει δημοπρατηθεί εδώ και αρκετό καιρό και έχει αναδειχθεί εργολάβος.
Όπως υπογράμμισε την διαβεβαίωσε, ότι με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου στην Παλιόχωρα, το οποίο τελείωσε αυτές τις ημέρες, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου.
Μάλιστα, η Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι οι εργασίες συντήρησης του δρόμου δεν χρειάζονται μεγάλο χρονικό διάστημα και εκτίμησε ότι πριν την φουλ καλοκαιρινή σαιζόν θα είναι έτοιμος.
Τέλος, σημείωσε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η νέα περίοδος ξεκινάει με τα θετικότερα μηνύματα και «αυτό είναι ένα αποτέλεσμα συνεργειών και συνεργασιών πολλών φορέων, με την περιφέρεια να έχει παίξει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο», κατέληξε η κα Νικολάκου.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις