Περιύβριση νεκρού: Από το νεκροταφείο, στο σκουπιδότοπο της Βαλύρας η σορός

Πρώτη Δημοσίευση: 05/04/2019 10:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/04/2019 10:09
Σε δεύτερο βαθμό καταδικάσθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ένας 61χρονος για περιύβριση νεκρού, όσον αφορά στο περιστατικό που είχε συμβεί το 2013 στη Βαλύρα.
Τόσο πρωτόδικα όσο και από την εκδίκαση της έφεσής του ο 61χρονος καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή.
Σε φυλάκιση ενός έτους με 3ετή αναστολή για την ίδια υπόθεση έχει κριθεί ένοχος και καταδικάσθηκε ένας 73χρονος.
Η μακάβρια ιστορία αποκαλύφθηκε, όταν μια Ρομά εντόπισε στο σκουπιδότοπο της Βαλύρας ένα χάρτινο κιβώτιο. Έκπληκτη είδε να περιέχει τη μισή σορό ενός άνδρα.
 
Μια ημέρα νωρίτερα
Τον Ιούλιο του 2013, έπειτα από περίπου 11 χρόνια ταφής σε οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο Βαλύρας, οικογένεια ειδοποιήθηκε από τον ιερέα πως πρέπει να προχωρήσουν σε εκταφή του πατέρα τους, καθώς υπήρχε σοβαρό πρόβλημα χώρου. Η οικογένεια ανταποκρίθηκε στο αίτημα και συνεννοήθηκε με τον 73χρονο, με τον οποίο ήταν γνωστοί, για την εκταφή, καθώς, όπως τους είπε, γνώριζε τον 61χρονο που κάνει τέτοιες εργασίες.
Κανονίστηκε, λοιπόν, η ημέρα της εκταφής, ενώ η οικογένεια τον εφοδίασε με τα απαραίτητα (κυτίο φύλαξης οστών κ.λπ.).
Μία ημέρα νωρίτερα, όμως, από την προγραμματισμένη ο 73χρονος ειδοποίησε την οικογένεια ότι μαζί με τον 61χρονο, καθώς βρήκαν νωρίτερα χρόνο, προχώρησαν σε εκταφή και φύλαξη των οστών στο οστεοφυλάκιο.
 
Στα σκουπίδια
Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ειδοποίησε την οικογένεια και έκπληκτοι ενημερώθηκαν ότι μία Ρομά είχε πάει στο σκουπιδότοπο της Βαλύρας ψάχνοντας για σίδερα. Εκεί εντόπισε ένα χαρτοκιβώτιο και όταν το άνοιξε, βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα: είδε τη μισή σορό ενός άντρα, από τη μέση και πάνω.
Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία ανακάλυψε την ταυτότητα του νεκρού και η οικογένεια αναγνώρισε το δικό της άνθρωπο.
Ο 61χρονος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι έκανε κανονικά την εκταφή και τοποθέτησε τα οστά σε οστεοθήκη. Σε ερώτηση, ωστόσο, της Έδρας πώς εξηγεί ότι μέλη του νεκρού βρέθηκαν στο σκουπιδότοπο, δήλωσε άγνοια.
Ο 73χρονος, όταν είχε δικασθεί, είχε επίσης υποστηρίξει ότι η εκταφή έγινε κανονικά, αλλά στεκόταν σε μακρύτερο σημείο, καθώς δεν άντεχε να βλέπει, και την εργασία ολοκλήρωσε ο 61χρονος.
Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 61χρονο για περιύβριση νεκρού και του επέβαλε 10 μήνες φυλάκισης.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις