Πρωτοδικείο Καλαμάτας: Θρίλερ και χθες αργά με την επίσημη ανακήρυξη των μονομάχων για τη β΄ Κυριακή

Πρώτη Δημοσίευση: 30/05/2019 08:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/05/2019 08:27
Η ανακήρυξη των συνδυασμών σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που στη Μεσσηνία πάνε στη β΄ Κυριακή αναμενόταν να γίνει χθες το βράδυ από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Σε μια πραγματική μάχη με τους εκλογικούς σάκους και τα πρακτικά το Πρωτοδικείο Καλαμάτας έκανε αγώνα να ολοκληρώσει τη διαδικασία χθες.
Η καθυστέρηση καταχώρησης των αποτελεσμάτων στο σύστημα, η έλλειψη ορισμένων εκλογικών βιβλίων από ψηφοφορίες, αλλά και οι πολύ μικρές διαφορές μεταξύ συνδυασμών σε ορισμένες περιπτώσεις ανάγκασαν και το Πρωτοδικείο με τη σειρά του να καθυστερήσει τη σχετική ανακήρυξη. Ωστόσο, σήμερα το πρωί το Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πρέπει να έχει στα χέρια του τις σχετικές αποφάσεις του δικαστηρίου, προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη διενέργεια των δεύτερων επαναληπτικών εκλογών.
 
Στα ίδια εκλογικά
Την Κυριακή, λοιπόν, θα επαναληφθεί η ψηφοφορία στις Περιφέρειες και τους Δήμους όπου κανένας συνδυασμός δε συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.
Για την επαναληπτική ψηφοφορία υπενθυμίζεται ότι:
-Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26.5.2019), με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των εφορευτικών επιτροπών θα οριστεί ένας γραμματέας.
-Η ψηφοφορία θα αρχίσει και πάλι στις 7.00 το πρωί και θα λήξει στις 7.00 το απόγευμα.
-Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία ο εκλογέας δε σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψήφιους περιφερειάρχες και τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία.
 
Εκλογικοί σάκοι
Οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία έχουν ήδη παραδώσει τον απαραίτητο αριθμό ψηφοδελτίων.
Σήμερα το πρωί θα φτιαχτούν οι εκλογικοί σάκοι και το εκλογικό υλικό θα παραδοθεί στους Δήμους σήμερα κιόλας. Από αύριο θα μπορούν να το παραλαμβάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα καταστήματα των Δήμων θα παραμείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής που εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.
Κι όπως έχουμε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών της β΄ Κυριακής από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας θα ξεκινήσει και η επίσημη καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων, προκειμένου να εκδοθούν οι αποφάσεις με αυτούς που εκλέγονται.
Πάντως, δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι που από μόνοι τους αναζητούν, από όποια πηγή μπορούν, τα πρακτικά από εκλογικά τμήματα, ώστε να κάνουν μόνοι τους καταμέτρηση και δώσουν τέλος στην αγωνία τους για το αν έχουν εκλεγεί ή όχι.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις