Ρωμύρι: Από πέτρα και μνήμη

Πρώτη Δημοσίευση: 05/11/2019 20:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/11/2019 20:10
Στο Ρωμύρι είναι αφιερωμένο ψηφιακό οδοιπορικό που δημιούργησε ομάδα μαθητών της Σχολής Πληροφορικής «Αλγόριθμος» για τις ανάγκες του φορέα ψηφιακής προβολής "Στην ομορφιά που χάνεται".
Με στόχο την παρουσίαση του θρυλικού αυτού χωριού, που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος, στον οποίο ανήκει και διοικητικά, δημιούργησαν την ιστοσελίδα www.romirimessiniasperiigisi.blogspot.com, αναρτώντας παράλληλα σε ομάδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες από το Ρωμύρι.
Για τους μαθητές και το συντονιστή της ομάδας και καθηγητή τους, Γιάννη Λάσκαρη, το Ρωμύρι, αν και έρημο χωριό, λόγω της ιστορικής του παρακαταθήκης, της φυσικής του ομορφιάς και του "χαρίσματος" να διατρέχεται από όλα εκείνα τα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά που ταυτίζονται με την ιστορική φυσιογνωμία της Ελλάδας, αποτελεί την αφορμή για πολιτιστική σύζευξη των δύο Δήμων.
Το χωριό παραμένει ζωντανό μέσα από τις προσπάθειες και τις πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις των ανθρώπων του, που δεν το λησμόνησαν, ενώ κυοφορείται η ελπίδα να αποτελέσει προορισμό για λάτρεις του εναλλακτικού και βιωματικού τουρισμού.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις