3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας με εκπαιδευτικό τμήμα και δρώμενα ανοιχτά στο κοινό

Πρώτη Δημοσίευση: 19/04/2019 18:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/04/2019 18:27
Διαμορφώθηκε το συνολικό πλάνο των παραστάσεων και των δραστηριοτήτων του 3ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από 12 έως 19 Μαΐου.
Σε αυτό εντάσσεται και το Εκπαιδευτικό Τμήμα, που απευθύνεται σε σχολικές μονάδες που επιθυμούν να επισκεφτούν μια παράσταση. Από το σύνολο του προγράμματος 20 παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά για σχολικές μονάδες με δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων από 3.000 μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, όπως έγινε και στο 2ο Φεστιβάλ το 2018. Επίσης, σε περιπτώσεις που υπάρχει η τεχνική και κυρίως η παιδαγωγική διαθεσιμότητα, θα προσκληθούν και θα φιλοξενηθούν ομάδες Παιδικών Σταθμών.
Φέτος, επίσης, προσκαλούνται και έχουν τη δυνατότητα μαθητικές ομάδες, τάξεις, τμήματα, αμιγείς ή μικτές μαθητικές ομάδες, παιδαγωγικές ομάδες και γενικότερα παρέες από τη σχολική κοινότητα να συμμετέχουν με συγκεκριμένες δράσεις στις δύο παρελάσεις-δρώμενα στην έναρξη και τη λήξη του φεστιβάλ.
Ειδικότερα:
-Στο δρώμενο της Κυριακής 12/5, 20.00, «bubble parade» Με τις «σαπουνόφουσκες» οι ομάδες μπορούν να παρελάσουν ελεύθερα ή θεματικά, κατόπιν συνεννόησης με το Φεστιβάλ.
-Στο δρώμενο του Σαββάτου 18/5 (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), επίσης μπορούν να παρελάσουν ελεύθερα ή θεματικά κατόπιν συνεννόησης με το Φεστιβάλ. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει διαθέσιμο υλικό από κούκλες για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Κουκλοθέατρου!
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, επίσης, ενδιαφέροντα σεμινάρια για την τέχνη του Κουκλοθέατρου, είτε χωρίς κόστος είτε με κόστος συμμετοχής, καθώς και δρώμενα στους χώρους της Καλαμάτας ανοιχτά στο κοινό.
Το 3ο Φεστιβάλ φιλοξενεί συνολικά 27 έργα, σε 47 παραστάσεις, 20 θιάσους οι οποίοι μαζί με όλους τους παράγοντες υπερβαίνουν τους 100 καλλιτέχνες και τους συντελεστές. Διοργανώνει 7 βιωματικά εργαστήρια, 3 ανοιχτά δρώμενα σε όλη την Καλαμάτα και μία 1 έκθεση για την Ιστορία του Κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα.
Παραστάσεις θα δίνονται στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, η έκθεση στο Φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, και τα εργαστήρια στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.
Το φετινό Φεστιβάλ γιορτάζει ακόμη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με πλήθος ενσωματωμένων δράσεων, σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς και ομάδες Τεχνών και Πολιτισμού.
Για την υλοποίηση του Φεστιβάλ συνεργάζονται η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και το «Μεταφεστιβάλ Βιωματικής Πολιτισμικής Εκπαίδευσης», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας. Πλαισιώνεται δε από ένα πλήθος χορηγών.
Το έμψυχο δυναμικό του Φεστιβάλ αποτελείται από πλέον των 60 εθελοντών-εθελοντριών που με την έμπνευση και το δυναμισμό τους στηρίζουν οργανωτικά την κοινή αυτή προσπάθεια και δίνουν το στίγμα του δημιουργικού εθελοντισμού στη σύγχρονη κοινωνία μας.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις