Μόνοι τους δε φέρνουν την άνοιξη


Πρώτη Δημοσίευση: 07/10/2015 19:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/10/2015 19:54
Το καθάρισαν πανέμορφα…
Καθάρισαν από τα χορτάρια και τους θάμνους, τουλάχιστον, το νότιο τμήμα του Ανατολικού Κέντρου. Και το αποτέλεσμα πανέμορφο!
Μια εκπληκτικής ομορφιάς αλέα αναδείχθηκε μπροστά από τη φοιτητική εστία.
Ω.


Κανόνες συμπεριφοράς για τα τετράποδα…
Σε στύλο μετά την Αγία Τριάδα τοποθέτησαν την εικονιζόμενη ταμπέλα, που προτρέπει τους ιδιοκτήτες σκύλων να μαζεύουν τα περιττώματά τους από τους δημόσιους χώρους.
Καλά τα τετράποδα, αλλά και τα δίποδα θα πρέπει να τηρούν κάποιους κανόνες!
Ω.


Μοντέρνα τέχνη;
Τους ευκαλύπτους κούρεψαν στην οδό Σφακιανάκη. Το κούρεμα μας φάνηκε υπερβολικό και οι κορμοί φαντάζουν ως μοντέρνα έργα τέχνης.
Τουλάχιστον καλλιτεχνίζουμε!
Ω.


Θα κρατήσει πολύ;
Επί δύο εβδομάδες το αγνοήσαμε για να μην εκληφθεί ότι φροντίζουμε τα του οίκου μας, όμως κάποια στιγμή, πριν κάποιος το πληρώσει με κανένα διάστρεμμα, ας φροντίσουν την τρύπα που άνοιξαν στο πλάι του κτηρίου του «Θάρρους».
Περίπου πριν από 15 ημέρες τοποθέτησαν το φελιζόλ με ένα τούβλο και το έδεσαν στην κολώνα. Καθημερινά φροντίζουμε να δένουμε την κορδέλα που κόβεται και να επαναφέρουμε το φελιζόλ στη θέση του, διότι πέφτει στην τρύπα.
Θα κρατήσει πολύ ακόμα;
Ω.


Δύο όψεις
τόσο διαφορετικές…
Εικόνες που με τίποτα δε συνδέονται μεταξύ τους απαθανάτισε χθες ο φακός του «Θ» στην πλατεία Τάσου Μήνη.
Η μια όμορφη, φθινοπωρινή. Στρωμένο το πλακόστρωτο γύρω από το μνημείο με πλατανόφυλλα. Μέχρι και στο παγκάκι «κάθισαν»…
Στην άλλη πλευρά η ασχήμια. Είτε κάποιοι πέταξαν τα άχρηστα γι’ αυτούς ρούχα όπως όπως είτε κάποιοι τα ξεδιάλυναν με άκομψο τρόπο, πετώντας έξω από τους κάδους ό,τι δεν τους έκανε…
Ω.
Φορτωμένο με υποθέσεις
Αμέτρητες είναι οι υποθέσεις που κάθε φορά περιλαμβάνει το έκθεμα του Ειδικού Φορολογικού Δικαστηρίου. Κατά την προχθεσινή, δε, συνεδρίαση είχε για συζήτηση 97 υποθέσεις!
Και μπορεί ως διαδικασία να είναι πιο γρήγορη από άλλες δίκες, όμως πόσα ξενύχτια πρέπει «να ρίξουν» ένας δικαστής και ένας εισαγγελέας για να ξεφυλλίσουν – έστω- 97 δικογραφίες. Για μέρες δεν πρέπει να κάνουν τίποτε άλλο.
Β.Β.
Μόνοι τους δε φέρνουν την άνοιξη
Υπάρχουν υπάλληλοι που δίνουν την ψυχή τους καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, ακόμα και για ζητήματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς τους.
Δυστυχώς, υπάρχουν κι οι «άλλοι» υπάλληλοι που κάνουν τα πάντα για να ταλαιπωρούν τους πολίτες, ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα.
Οι ευσυνείδητοι «χάνονται» σε αυτό το σύστημα και μόνοι τους δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Απλά εισπράττουν μια καλή κουβέντα από τους πολίτες που εξυπηρετούν.
Β.Β.


Εκτεταμένοι έλεγχοι
Αγριεύει το Δασαρχείο Καλαμάτας, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά λαθροϋλοτομίας λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Και μιλάμε για περιστατικά λαθροϋλοτομίας με σκοπό το κέρδος και όχι την κάλυψη των αναγκών ενός νοικοκυριού.
Οπότε, όσοι έχετε σκοπό να κόψετε ξύλα παράνομα, μην ξαφνιαστείτε άμα δείτε μπροστά σας δασοφύλακες, ό,τι ώρα και να ’ναι.
Β.Β.


Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου