Μια φορά κι έναν καιρό…


Πρώτη Δημοσίευση: 19/02/2013 23:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/02/2013 23:47

 

-Ανήσυχη μου τηλεφώνησε μια φίλη την Κυριακή το πρωί, για να με ρωτήσει αν φοβήθηκα από το σεισμό. Για την ακρίβεια, μάλιστα, από τις δύο σεισμικές δονήσεις.

 

- Το γέλιο μου ως απάντηση στο ερώτημά της ήταν μάλλον αμήχανο.

 

- Τι ώρα έγιναν; τη ρώτησα μετά από λίγο. Πέντε και κάτι και οκτώ παρά κάτι, απάντησε.

 

- Κοιμόμουν, της είπα. Βέβαια, και κάποιες άλλες φορές στη διάρκεια της ημέρας, και χωρίς τη συντροφιά του Μορφέα, πάλι τίποτα δεν είχα καταλάβει. Θα ήμουν σε κίνηση, είχα σκεφθεί τότε.

 

- Φοβάμαι πως η αλήθεια είναι άλλη. Μάλλον η φύση, ακόμα και στα ακραία της φαινόμενα,  έπαψε να με φοβίζει. Στην ανθρώπινη ζούγκλα έχουν εστιαστεί οι κεραίες μου!

 

- Για όλους εσάς που λατρεύετε τη σοκολάτα και τσιμπάτε στα κλεφτά κομματάκι κομματάκι λες και διαπράττετε έγκλημα, έχω μια άκρως ευχάριστη είδηση.

 

- Όχι, βέβαια, ένα νέο για το οποίο έσπευσε να με ενημερώσει μια άκρως ευτραφής κυρία. Άλλωστε, δε θα τολμούσα ποτέ να σας προτείνω κάτι για το οποίο δε θα υπήρχε επιστημονική απόδειξη.

 

- Έρευνα, λοιπόν, του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ απέδειξε πως, τρώγοντας κάθε πρωί σοκολάτα και, μάλιστα, ένα κομμάτι τούρτας 600 θερμίδων, σας βοηθά να αδυνατίσετε, γιατί σας κόβει την όρεξη (για σοκολάτα) κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας!

 

- Έτσι είναι. Μέσα στον καταιγισμό των αρνητικών ειδήσεων, ας υπάρχει και κάτι… γλυκό. Κάθε πρωί, λοιπόν, ας δίνουμε ραντεβού με ένα κομμάτι σοκολάτας. Θα είμαι κι εγώ εκεί!

 

-Κι επειδή η σημερινή μας επικοινωνία επέλεξε να είναι παραμυθένια, ας κλείσουμε με τη διασκευή ενός γνωστού παραμυθιού.

 

- Ε, λοιπόν, ο λύκος δεν ήταν κακός και δεν έφαγε τη γιαγιά, μικρή μου κοκκινοσκουφίτσα. Αντίθετα, την αγκάλιασε και μαζί χοροπηδώντας πήγαν μια βόλτα στο δάσος.

 

- Γι’ αυτό, μικρή μου, σταμάτα να κλαις με λυγμούς.

 

-Όσο για μας τους υπόλοιπους, πλην κοκκινοσκουφίτσας, ζήσαμε καλά, προσπαθώντας να φέρουμε τα παραμύθια στα μέτρα μας…

 

α.α.

Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου