«Βάτραχοι» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για φιλανθρωπικό σκοπό

Πρώτη Δημοσίευση: 31/08/2018 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/08/2018 09:16
Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη θα παρουσιαστούν από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, για δύο ακόμα παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
Οι δύο αυτές παραστάσεις έχουν ένα ιδιαίτερο νόημα για την Πειραματική, γιατί στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους ότι «ο πολιτισμός εμπεριέχει την έννοια της αλληλεγγύης και η αλληλεγγύη είναι πολιτισμός».
Έτσι, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, σοκαρισμένη μετά τις συνταρακτικές εικόνες καταστροφής στις πυρκαγιές της Αττικής, αποφάσισε, εκτός από ένα χρηματικό ποσό που κατέθεσε άμεσα σε λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, να δώσει δωρεάν τις δύο παραστάσεις για τους θεατρόφιλους της περιοχής και ταυτόχρονα να δημιουργήσει έναν κουμπαρά ενίσχυσης για τα παιδιά -θύματα της φωτιάς του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος που καταστράφηκε ολοσχερώς στο Νέο Βουτσά, όπως και για όσα παιδιά ακόμα έμειναν ορφανά από γονείς, παππούδες, αδέλφια και έχασαν την οικογενειακή τους ισορροπία και θαλπωρή. Στον κουμπαρά αυτόν, που θα υπάρχει στο χώρο του Κάστρου τις δύο μέρες της παράστασης, μπορεί όποιος θέλει να συνεισφέρει και να στηρίξει την προσπάθεια.
Παράλληλα, για τον ίδιο σκοπό θα ξεκινήσει λαχειοφόρος με δώρο ένα καραβάκι (το πλοίο του Οδυσσέα προσφορά του Παν. Σοφικίτη), με κόστος 5 ευρώ ο λαχνός, η οποία θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, με την κλήρωση του τυχερού ενώπιον κοινού στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.
Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστούν είδη άκρως απαραίτητα για τα παιδιά (παιχνίδια, βιβλία, ρουχισμός, σχολικά είδη κ.λπ.), τα οποία και θα παραδοθούν προσωπικά από κλιμάκιο της θεατρικής ομάδας και του συλλόγου και όσων θέλουν να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν.
Να σημειωθεί ακόμα πως οι δύο αυτές παραστάσεις έχουν σημαντικό ενδιαφέρον, γιατί θα τις παρακολουθήσει και θα τις μαγνητοσκοπήσει συνεργείο της ΕΡΤ για το αρχείο της.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις