«Ιπποτοκρατία στην Πελοπόννησο» με το φωτογραφικό φακό του Μίλτου Τσαπόγα

Πρώτη Δημοσίευση: 09/04/2019 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/04/2019 10:23
Καλοδιατηρημένα ή φαντάσματα της παλιάς τους ακμής τα κάστρα αποτελούν σημεία αναφοράς τόπων και ιστοριών (πραγματικών ή μη), παραμένοντας πάντοτε επιβλητικά, «μαγεύοντας» και εξάπτοντας τη φαντασία.
Όλα αυτά αποτυπώθηκαν με προστιθέμενη αισθητική, από το φακό του Καλαματιανού φωτογράφου Μίλτου Τσαπόγα, στην έκθεση που φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Είχε τίτλο «Ιπποτοκρατία στην Πελοπόννησο» και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου με μια μικρή γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι του.
«Παντρεύοντας» την αγάπη του για την φωτογραφία και τα κάστρα ο Μίλτος Τσαπόγας χάρισε σε εκατοντάδες επισκέπτες την ξεχωριστή του ματιά, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για την ιστορία της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, καθώς μάλιστα τα «κάδρα» του συνοδεύονταν από επεξηγηματικά κείμενα. Ο ίδιος έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο «Πέτρα και ξίφος», ενώ ετοιμάζει και ένα δεύτερο προσωπικό με τίτλο, «Ιππότες και τάγματα στην Πελοπόννησο», αμφότερα με ιστορικά στοιχεία, μέσα από τις προσωπικές του μελέτες και, φυσικά, πολλές εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Ο Μίλτος Τσαπόγας έχει συνεργαστεί, ως φωτογράφος ή δημοσιεύοντας άρθρα ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου, με διάφορα περιοδικά πανελλαδικής εμβέλειας όπως τα Geo, Φαινόμενα (της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"), Mystery, Forbidden History, Άωτον και το μεσσηνιακό «Όριον».
Παρότι η φωτογραφική έκθεση «Ιπποτοκρατία στην Πελοπόννησο», με κάστρα της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Λακωνίας, της Κορινθίας, της Αργολίδας έκλεισε τον κύκλο της στην παρούσα φάση στο Πνευματικό Κέντρο, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και σίγουρα θα τη δούμε και σε άλλους χώρους το επόμενο διάστημα.
Χ.Ε.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις