«Κάντε ότι μπορείτε μόνοι σας» απάντησαν στο Δήμο για τα πυρηνελαιουργία!

Πρώτη Δημοσίευση: 07/02/2016 04:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/02/2016 04:47
Έλλειψη χρημάτων, στάση ελέγχων από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος
Ο «σώζων ευατόν σωθήτω», είναι ουσιαστικά η επίσημη απάντηση του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για διενέργεια ελέγχου στα πυρηνελαιουργεία της περιοχής.
Χωρίς υπεκφυγές, στην απάντηση που έστειλαν οι επιθεωρητές στο Δήμο, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει… «σάλιο» για ελέγχους και ας κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί μόνος του!


Το αίτημα
Πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος Καλαμάτας με έγγραφό του προς την Εισαγγελία Καλαμάτας και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ζητούσε νέα παρέμβαση και ελέγχους στο θέμα της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από ατμούς και οσμές των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.
Στο έγγραφο μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος ανέφερε:
«Δυστυχώς, τις ημέρες αυτές, γινόμαστε αποδέκτες εκ νέου παραπόνων των δημοτών μας, από την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και από τις Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Καλαμάτας, Αρφαρών, Θουρίας και Άριος, σχετικά με τις επιβαρυντικές για την υγεία τους και για τις δραστηριότητές τους επικρατούσες συνθήκες.
Οι επιπτώσεις είναι δυσμενείς, αφενός στις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων και των επισκεπτών, ιδιαιτέρως όσον αφορά ανθρώπους με προβλήματα υγείας (αναπνευστικά κ.ά.) και αφετέρου στην τουριστική δραστηριότητα λόγω της αφόρητης δυσοσμίας και του νέφους.
Επανερχόμεθα, λοιπόν, και παρακαλούμε εκ νέου για τις, κατά αρμοδιότητα, δικές σας ενέργειες».


Και η απάντηση
Μόλις τις προηγούμενες ημέρες το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος απάντησε στο αίτημα του Δημάρχου Καλαμάτας:
«Λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατούμε να χρηματοδοτήσουμε εκτός έδρας επιθεωρήσεις».
Μάλιστα, οι επιθεωρητές συστήνουν στο Δήμο, να προχωρήσει σε ελέγχους με τις δικές του υπηρεσίες ή να ζητήσει τη συνδρομή άλλων υπηρεσιών του νομού, όπως του τμήματος περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.


Της Βίκυς Βετουλάκη Σχόλια

Σας ενημερώνουμε ότι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ήδη έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους σε πυρηνελαιουργεία της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις