«Στο στόχαστρο οι λαϊκές κατοικίες – Αυταρχισμός η κατάργηση των απεργιών»

Πρώτη Δημοσίευση: 13/01/2018 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/01/2018 18:07
Κάλεσμα στη Συγκέντρωση της Δευτέρας στην Καλαμάτα από την επιτροπή αλληλεγγύης και αγώνα Μεσσηνίας
 
 
Συνέντευξη Tύπου-κάλεσμα πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 6.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ημέρα που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.
 
Μαρία Μήτση
Το μέλος της επιτροπής, Μαρία Μήτση, υπογράμμισε ότι το πολυνομοσχέδιο-σκούπα, εκτός των άλλων, καταργεί τα δικαιώματα του πολίτη στην περιουσία, την οποία στην ουσία καταργεί. Επίσης, τόνισε ότι περισσότερα σπίτια μικρομεσαίων θα βρεθούν με το νέο νομοσχέδιο για πλειστηριασμό. Κάλεσε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους εργάτες και τους πολίτες της Καλαμάτας να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία για να διαδηλώσουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
 
Γιώργος Τζαμουράνης
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τζαμουράνης επισήμανε ότι η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σκοπό έχει να χτυπήσει κυρίως τις λαϊκές κατοικίες. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές για ένα «βομβαρδισμό» προπαγάνδας ότι από πλειστηριασμούς κινδυνεύουν μόνο πλούσιοι κακοπληρωτές. Παράλληλα, σημείωσε ότι η πρώτη κατοικία «προστατεύεται» από συμφωνία κυριών μεταξύ Τσίπρα και τραπεζιτών, στους οποίους ο λαός δεν έχει καμία εμπιστοσύνη, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει νόμο για την προστασία κάθε περιουσίας έως 300 εκ. ευρώ.
Επίσης, ο κ. Τζαμουράνης σημείωσε ότι με το νέο πολυνομοσχέδιο ακόμα περισσότερες λαϊκές κατοικίες θα βρεθούν στο κίνδυνο του πλειστηριασμού, καθώς πλέον ακόμα και για χρέη σε ασφαλιστικές εισφορές άνω των 500 ευρώ, η εφορία θα έχει δικαίωμα κατάσχεσης. Πρόσθεσε δε, ότι το επόμενο βήμα κάθε κυβέρνησης στα αντιλαϊκά μέτρα είναι ο αυταρχισμός και η προπαγάνδα και γι’ αυτό καταργούν τις απεργίες, ενώ προωθούν ένα «κοινωνικό κανιβαλισμό», προπαγανδίζοντας για «μπαχτατζήδες» και στρέφοντας ουσιαστικά φτωχούς ανθρώπους εναντίον φτωχών.
Σημείωσε, επίσης, ότι αν επιθυμούν οι κυβερνώντας να βρουν χρήματα, ας στραφούν στις «λίστες» που «ξέχασαν» και διαγράφονται, στις πολυεθνικές εταιρείες που δεν πληρώνουν πρόστιμα και χρωστάνε κ.ο.κ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Τζαμουράνης κάλεσε τους πολίτες της Καλαμάτας να διαδηλώσουν τη Δευτέρα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.
 
Κώστας Κρόμπας
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο δικηγόρος Κώστας Κρόμπας. Ο κ. Κρόμπας πρόσθεσε σε όσα σημείωσαν οι προλαλήσαντες ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση καταργείται ουσιαστικά το δικαίωμα στην περιουσία και πλήττεται η αξιοπρεπής διαβίωση.
Υπογράμμισε ότι με χρέη άνω των 500 ευρώ στην εφορία είναι πιθανό οι πολίτες να βρεθούν σε καθεστώς αναγκαστικής εκτέλεσης και κατασχέσεων. Τόνισε δε, ότι δημιουργείται ένα τρομακτικό ασφυκτικό πλαίσιο για πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, επισήμανε ότι οι «κακοπληρωτές» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση δεν υπάρχουν, καθώς το 75% των «κόκκινων δανείων» αφορά ουσιαστικά τα κατώτερα λαϊκά στρώματα και μικρομεσαίες ή ατομικές επιχειρήσεις.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Κρόμπας τόνισε ότι είναι χρέος όλων των πολιτών να δημιουργήσουν ένα κίνημα ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, καλώντας όλους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 6.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. 
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις