Έγκριση 9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη από το υπουργείο Παιδείας

Πρώτη Δημοσίευση: 19/11/2019 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/11/2019 11:54
Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τίτλο «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2020» που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης από 5 έως 14 Μαΐου 2020, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ενέκρινε με απόφασή του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός είναι η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι θεατρικές ομάδες σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότερα των νεανικών ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων πανεπιστημίων, κολεγίων, θεατρικών σχολείων, ινστιτούτων και συλλόγων της Ελλάδας και άλλων χωρών του εξωτερικού.
Κάθε θεατρική ομάδα, που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από μαθητές ή σπουδαστές αντιστοίχως, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών εκπαιδευτικών).
Οι ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει να αποστείλουν το υλικό που απαιτείται προς αξιολόγηση, ενώ οι θεατρικές ομάδες οι οποίες θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις