Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΝΕΝ

Πρώτη Δημοσίευση: 06/02/2013 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/02/2013 16:00

 

Να ενταχθεί στο άρθρο 99 επιδιώκει η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου. Η γνωστή «ΑΝΕΝ», στην οποία τόσα και τόσα… όνειρα, στοχεύσεις και υποσχέσεις στηρίχθηκαν για να συνδέσει θαλάσσια τη Μεσσηνία με την Κρήτη και να ανοίξει νέους δρόμους ανάπτυξης, βρίσκεται εδώ και λίγο διάστημα στον κατάλογο των εταιρειών του σχετικού πίνακα του Πρωτοδικείου Χανίων, υποβάλλοντας αίτημα υπαγωγής για να τύχει των ευνοϊκών διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η εταιρεία είναι δημιούργημα των εποχών «λαϊκής συμμετοχής», με πολλούς Μεσσήνιους και Κρήτες να συμβάλλουν στη δημιουργία της και να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, σε ένα απαιτητικό εγχείρημα, αυτό της σύνδεσης της Πελοποννήσου και των Κυθήρων με την Κρήτη.

Σήμερα το μόνο που έχει μείνει είναι η… απαξίωση αυτού του ονείρου, η προβληματική ΑΝΕΝ, η άγνωστη… τύχη του πλοίου «Μυρτιδιώτισσα» και τα χρήματα που επένδυσαν- και- πολλοί Μεσσήνιοι να πηγαίνουν… στράφι.

Κανείς δεν έχει λογοδοτήσει για τα όσα έγιναν και, από ό,τι φαίνεται, κανείς δεν πρόκειται να το πράξει.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις