Αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Πύλου Νέστορος και του Δήμου Azov της Ρωσίας (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2017 14:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2017 14:21
Στο Azov της Ρωσίας υπογράφηκε το πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Δήμου Azov, σημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη της ανάπτυξης στενότερων σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους.
Η συνάντηση, για την υπογραφή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, στο ιστορικό και αρχαιολογικό Μουσείο του Azov, παρουσία μελών της Κυβέρνησης, εκπροσώπων της Περιφέρειας, καθώς και αντιπροσωπειών και άλλων Δήμων της Ευρώπης, όπου οι δύο δήμαρχοι βαθιά συγκινημένοι υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν για τις από κοινού δράσεις στο εγγύς μέλλον.
Έτσι, στο πλαίσιο αυτό οι δύο Δήμοι θα αναλάβουν να προωθήσουν  και να υποστηρίξουν:
·       Την ανάπτυξη επαφών και σχέσεων μεταξύ φορέων των δύο πόλεων σε διάφορους τομείς, όπως αυτός της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
·       Την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις δύο πόλεις με στόχο την ανάδειξη, προβολή και ενδυνάμωση των δεσμών, που συνδέουν την Πύλο και το Azov.
·       Την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτούς της διοίκησης, της επιμόρφωσης/εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων, Πολεοδομίας και Χωροταξίας, Δημόσιας Υγείας, Προστασίας του Περιβάλλοντος, Συντήρησης και Ανάπτυξης Χώρων Πρασίνου, Αθλητικής Υποδομής, Κοινωνικής μέριμνας, κ.ά.
 
·       Την ανταλλαγή επισκέψεων ομάδων πολιτών των δύο πόλεων, με προτεραιότητα μαθητές της Πύλου στα πλαίσια της εκμάθησης της ιστορίας των δύο τόπων.
 
Την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος και Α΄ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριο Καφαντάρη, καθώς και τον Πρόεδρο της Δ.Κ Πύλου κ. Ηλία Γουρνά, επισκέφθηκαν το δήμαρχο του Azov κ. Βλαντιμίρ Ρασιούπκιν, όπου μαζί με τους συνεργάτες τους, αφού αναφέρθηκαν στις ομοιότητες και τις διαφορές του αυτοδιοικητικού συστήματος των δύο χωρών,  αντάλλαξαν απόψεις για τις από κοινού δράσεις των δύο Δήμων.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου του Azov τα εγκαίνια του μνημείου της ρωσικής φρεγάτας Azov, καθώς και του Κυβερνήτη της Πλοιάρχου Λαζάρεφ κάτω από κλίμα βαθιάς συγκίνησης και υπερηφάνειας.
Η βραδιά έκλεισε με συρτάκι από το ρωσικό μπαλέτο, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζορμπάς.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις