Απίθανα περιστατικά κλοπής ρεύματος από καταστήματα και σπίτια στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 06/11/2013 18:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/11/2013 18:28

Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Αντιμέτωπα με απανωτά κρούσματα παραβίασης των μετρητών και κλοπής ρεύματος έρχονται καθημερινά πλέον τα κλιμάκια της ΔΕΗ, όχι από τσιγγάνους, αλλά σε σπίτια, πολυκατοικίες και με «πρωταθλητές», όπως αποκάλυψε τεχνικός μιλώντας στο «Θάρρος», τις καφετέριες και γενικότερα μεγάλα καταστήματα εστίασης.
Οι τρόποι που χρησιμοποιούνται πολλοί και διάφοροι, με στόχο πάντα το μετρητή. Όπως μας αποκάλυψε ο τεχνικός, καθημερινά διαπιστώνουν και βεβαιώνουν τέτοιες παραβάσεις, τουλάχιστον σε δυο-τρεις, ενώ έχει τύχει να εντοπίσουν και 7 περιπτώσεις κλοπής ρεύματος σε μια μέρα.
Το αξιοπρόσεκτο της ιστορίας, όπως σχολίασε, είναι ότι αυτό γίνεται από ανθρώπους που έχουν χρήματα και όχι από φτωχούς. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Οι φτωχοί δεν κλέβουν»!
 
Μέθοδοι ρευματοκλοπής
Όπως μας αποκάλυψε τεχνικός της ΔΕΗ, επανειλημμένως βρίσκουν παραβιασμένες σφραγίδες σε ρολόγια της επιχείρησης, με διάφορες παρεμβάσεις, για να μη γράφει ο μετρητής.
Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται παρέμβαση και με περίεργες συνδέσεις κλέβουν το ρεύμα πριν φθάσει στο μετρητή. Σε άλλες περιπτώσεις, τις πιο συνήθεις, στόχος είναι ο ίδιος ο μετρητής. Έτσι, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν διάφορα αντικείμενα (μαγνήτες, ξύλα κ.λπ.) για να σταματήσουν τη ροδέλα του μετρητή να γυρίζει. Όπως, δε, είπε, έχουν βρει μέχρι και ροδέλα του μετρητή τρυπημένη και μπλοκαρισμένη με πρόκα για να μη γυρνάει.
 
Τσουχτερά πρόστιμα και ποινές
Τέτοιες παρανομίες, κατά τον τεχνικό της ΔΕΗ, έχουν βρεθεί σε μεγάλες καφετέριες της Καλαμάτας  και άλλα καταστήματα εστίασης, ενώ ακολουθούν τα κρούσματα σε σπίτια. Ακόμα και σε πολυκατοικίες έχουν εντοπίσει παραβιάσεις των μετρητών, ενώ έχουν καταγραφεί και κλοπές ρεύματος από κοινόχρηστους χώρους.
Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται από 2.000 έως 3000 ευρώ, ενώ οδηγούνται στα δικαστήρια με την κατηγορία της ρευματοκλοπής. Επίσης, καταλογίζεται κατανάλωση ρεύματος σύμφωνα με τη κατανάλωση των προηγούμενων ετών.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις