Δήμος Τριφυλίας: “Deal” Λεβεντάκη με Παναγιωτοπούλου και Ανδρινόπουλο για αντιδημάρχους

Πρώτη Δημοσίευση: 05/09/2019 10:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/09/2019 10:34
-Την Κυριακή εκλογή μελών προεδρείου και Επιτροπών
 
 
Αυτό που από πολύ νωρίς, ήδη μετά την α’ Κυριακή των εκλογών στο Δήμο Τριφυλίας, κυκλοφορούσε ως φημολογία, επισημοποιείται, καθώς, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, κλείνει deal μοιρασιάς έμμισθων θέσεων αντιδημάρχων με διορισμό μελών των παρατάξεων της Χάιδως Παναγιωτοπούλου και του Στάθη Ανδρινόπουλου από το δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη.
Η οριστικοποίηση, που συζητείται αυτές τις μέρες, δεν έχει να κάνει με τη συμφωνία, η οποία είναι δεδομένη από τους επικεφαλής της τρίτης και της πέμπτης παράταξης του Δ.Σ. Τριφυλίας για το διορισμό των ιδίων ή μελών των παρατάξεών τους ως αντιδημάρχων, αλλά με το σε πόσες – τελικά – έμμισθες θέσεις αντιδημάρχων και, κυρίως, με ποιες αρμοδιότητες θα τους διορίσει κ. Λεβεντάκης.
«Ο κ. Λεβεντάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συναντηθεί κι έχει συζητήσει με τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου και τον Στάθη Ανδρινόπουλο, πιθανώς και με άλλους που δεν έχει γίνει γνωστό, το ενδεχόμενο σύμπραξης των παρατάξεών τους, ώστε να καταστεί εφικτό να διοριστούν από το δήμαρχο Τριφυλίας σε θέση ευθύνης, όμως τίποτα δεν έχει “κλειδώσει”.
Η κα Παναγιωτοπούλου φέρεται να επιθυμεί να διοριστεί σε θέση ευθύνης, αλλά, παράλληλα, φέρεται να θέτει στο τραπέζι της συζήτησης-διαπραγμάτευσης την κατάληψη περισσότερων της μιας έμμισθων θέσεων για λογαριασμό της παράταξής της. Την ίδια στιγμή δε θεωρείται ως δεδομένο ότι διαθέτει στην παράταξή της την απαιτούμενη πλειοψηφία για σύμπραξη με την παράταξη του κ. Λεβεντάκη, ώστε να λογίζονται ως “ενιαία παράταξη” του δημάρχου, χάνοντας την αυτοτέλειά της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ και στελέχη-υποψήφιοι του συνδυασμού της εκφράζουν δημόσια τη διαφωνία τους για το ενδεχόμενο σύμπραξης με την παράταξη του κ. Λεβεντάκη.
Ο κ. Λεβεντάκης φέρεται πως δε θα έλεγε “όχι” σε σύμπραξη με διορισμό, όμως μόνο της ιδίας σε θέση ευθύνης αντιδημάρχου και πέραν αυτής ουδενός.
Στον κ. Ανδρινόπουλο φέρεται να προτάθηκε από τον κ. Λεβεντάκη η θέση του προέδρου του Δ.Σ. Τριφυλίας, κάτι που ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, κάνοντας αντιπρόταση. Πάντως, παρά τις συζητήσεις Λεβεντάκη με Παναγιωτοπούλου και Ανδρινόπουλο, τίθεται εν αμφιβόλω εάν τελικά “ευδοκιμήσει” σύμπραξη των παρατάξεων των τελευταίων με την παράταξη του νέου δημάρχου Τριφυλίας. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι, τελικά, θα γίνει σύμπραξη των προαναφερθέντων με την παράταξη Λεβεντάκη, αφού, ως φέρεται, υπάρχουν “αγκάθια”», αναφέραμε συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ του δημοσιεύθηκε στο «Θ» την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.
 
Παράταξη Παναγιωτοπούλου
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, κάθε κουβέντα περί σύμπραξης της παράταξης Παναγιωτοπούλου με την παράταξη του δημάρχου τερματίστηκε, καθώς στην παράταξή της δεν υπάρχει εξασφαλισμένη η απαιτούμενη πλειοψηφία μελών της για λήψη τέτοιας απόφασης. Μέλη της φέρεται να ξεκαθαρίζουν ότι, ακόμα και σε περίπτωση διορισμού της ιδίας, όπως φέρεται ότι επιθυμεί, σε έμμισθη θέση αντιδημάρχου, αυτό δε σημαίνει ότι θα ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο κάθε πρόταση και εισήγηση της διοίκησης της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, αλλά ότι θα ασκούν τα καθήκοντά τους ως δημοτικοί σύμβουλοι από τη θέση που τους έταξε ο λαός της Τριφυλίας, χωρίς να τους δεσμεύει η θέση της ιδίας. Επίσης, δε θα πρέπει να υπολογίζονται για τη de facto επίτευξη αριθμητικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εκείνο που φέρεται πιθανότερο ως σενάριο είναι η, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εξεύρεση λύσης, ώστε να καταστεί εφικτό να ληφθεί απόφαση έγκρισης της πλειοψηφίας των μελών της παράταξης Παναγιωτοπούλου στο διορισμό της σε έμμισθη θέση αντιδημάρχου, που επιθυμεί η ίδια, με υπογραφή πρακτικού το οποίο δεν ανακαλείται, ό,τι κι αν γίνει, κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου.
Σημειώνεται ότι τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη η κα Παναγιωτοπούλου μετέβη αρκετές φορές στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας.
 
Παράταξη Ανδρινόπουλου
Στην παράταξη Ανδρινόπουλου, παρότι και τα τρία μέλη φέρεται να επιθυμούν το διορισμό τους σε έμμισθη θέση αντιδημάρχου, ο ίδιος ο κ. Ανδρινόπουλος φέρεται ότι δε θέλει να ταχθεί «αναφανδόν» στο Δημοτικό Συμβούλιο υπό τον κ. Λεβεντάκη. Γι’ αυτό και οι πληροφορίες δίνουν ελάχιστες ή και μηδενικές πιθανότητες στο ενδεχόμενο σύμπραξης της παράταξής του με την παράταξη Λεβεντάκη, μιας και οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ως ενιαία παράταξη του δημάρχου!
Εκείνο που- ως μία εναπομείνασα επιλογή- θα γίνει είναι να υπογραφεί πρακτικό και από τα τρία μέλη της παράταξης Ανδρινόπουλου ότι εγκρίνουν (συμφωνούν) το διορισμό μέλους της σε έμμισθη θέση αντιδημάρχου, πρακτικό το οποίο δεν ανακαλείται, ό,τι κι αν γίνει, κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου.
 
Ξεκαθάρισμα
Το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει με το διορισμό αντιδημάρχων, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι αρμοδιότητες ενός εκάστου, ενώ θα γίνει ολοφάνερο ποιους εμπιστεύεται ο δήμαρχος Τριφυλίας για σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα του Δήμου σε σημαντικές έμμισθες θέσεις ευθύνης και ποιους για τυχόν ήσσονος σημασίας θέματα. Επίσης με ενδιαφέρον αναμένονται οι αρμοδιότητες που θα μεταβιβάσει ο κ. Λεβεντάκης στους αντιδημάρχους που θα διορίσει από τις δύο άλλες, “συμπράττουσες” δια ανέκκλητων ενυπόγραφων πρακτικών εγκρίσεων διορισμού αντιδημάρχων, παρατάξεις.
Εάν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, ως δεδομένα ή όχι, συνοχή και αρραγές μέτωπο των δημοτικών παρατάξεων, προφανώς θα απαντηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί, οπότε και με πρόσκληση την οποία απέστειλε χθες ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του δημάρχου, Γιώργος Ασημακόπουλος, συγκαλείται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, για εκλογή μελών προεδρείου του Δ.Σ. Τριφυλίας και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις