Δ.Σ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: Καταγγελία για στοχοποίηση εκπαιδευτικού

Πρώτη Δημοσίευση: 15/11/2019 19:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/11/2019 19:24
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας εκφράζει την αντίθεσή του και την ανησυχία του γιατί μία θετική πρόταση - πρωτοβουλία αγάπης του Δήμου Τριφυλίας για συγκέντρωση χρημάτων για το μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, με κάλεσμα συμμετοχής και στις σχολικές μονάδες της περιοχής του Δήμου, κατέληξε μέσα από ανάρτηση της σελίδας «ΑΝΟΔΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» στις 19/10/2019 σε άδικη στοχοποίηση της προϊσταμένης του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, επειδή δε συμμορφώθηκε με την πρόταση του Δήμου Τριφυλίας, αφού, μεταξύ άλλων, η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: «…Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχοι "κουμπαράδες αγάπης" θα βρίσκονται από τη Δευτέρα 21-10-2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας (όλων των βαθμίδων), πλην του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών (διότι η διευθύντριά του αρνήθηκε το σχολείο, το οποίο διευθύνει, να ανοίξει την αγκαλιά του στο μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ, μέσω αυτής μας της προσπάθειας)…».

Σε ό,τι μας αφορά έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1) Η οποιαδήποτε πρόταση, από τον οποιοδήποτε φορέα και αν προέρχεται, δεν μπορεί να αποτελέσει υποχρέωση για τις σχολικές μονάδες των οποίων τα όργανα διοίκησης είναι ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων και η λειτουργία τους ελέγχεται μόνο από την προϊσταμένη Αρχή, που είναι η Διεύθυνση Π.Ε. Μεσσηνίας, και από κανέναν άλλον εξωθεσμικό ως προς τη διοίκηση της εκπαίδευσης φορέα.
2) Καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι σχολικές μονάδες έχουν περιέλθει στους Δήμους ως κτήρια με συγκεκριμένες υποχρεώσεις των Δήμων ως προς τη συντήρηση, τη θέρμανση, την καθαριότητα και δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για τη λειτουργία τους.
3) Η βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας είναι θέμα ευαισθησίας και ο τρόπος εκδήλωσής της δεν υπαγορεύεται ούτε ελέγχεται από κανέναν. Πόσοι, άραγε, βοήθησαν το μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ διατηρώντας την ανωνυμία τους και χωρίς να έχει ανακοινωθεί πουθενά η όποια βοήθειά τους;
4) Εκτιμούμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις συνανθρώπων μας η Πολιτεία θα πρέπει να δείξει την ευαισθησία που απαιτείται, να καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας και όχι να επαφίεται στα φιλεύσπλαχνα αισθήματα των πολιτών.
5) Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε περιπτώσεις βοήθειας συνανθρώπων μας πρέπει να πρυτανεύει η αγάπη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχουν περιθώρια για αντιπαράθεση, καλούμε τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να πάρει θέση για το εν λόγω θέμα.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις