Δ. Σ. Τριφυλίας: Εκ νέου Συμπαραστάτης και άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ

Πρώτη Δημοσίευση: 05/11/2019 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/11/2019 19:50
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη, εκ των οποίων ξεχωρίζουν η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και το άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος και μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία είχαν συζητηθεί και στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος την περασμένη Τετάρτη.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που εκδόθηκε χθες και υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Παρασκευής έχουν ως εξής:
1. Εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη για το Δήμο Τριφυλίας
2. Άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος και μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων
3. Έγκριση μνημονίου συνεργασίας για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων στειρώσεων αδέσποτων ζώων
4. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: Βελτίωση γηπέδου μπάσκετ Λυκείου Φιλιατρών
5. Απόδοση λογαριασμού Χρηματικών Ενταλμάτων. Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επιλογή στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έντεκα άτομα, χωρίς ωστόσο στην εκλογική διαδικασία που διεξήχθη να συγκεντρώσει κάποιος ή κάποια εξ αυτών τα 3/5 των ψηφισάντων.
Στους υποψηφίους για τη θέση του Συμπαραστάτη δόθηκε το δικαίωμα παρουσίασής τους ενώπιον του Σώματος και ακολούθησε μυστική ψηφοφορία, από την οποία απείχε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης.
Μετά την καταμέτρηση οι σταυροί προτίμησης που έλαβαν οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά έχουν ως εξής: Αποστόλου Θεοδώρα 2, Γαλάνης Σωτήριος 3, Καρατζάς Αντώνης 4, Κυριαζόπουλος Παναγιώτης 2, Μελάς Νεκτάριος 5, Μπερδέση Αγγελική 5, Μποζίκας Ιωάννης 0, Νικολοπούλου Ελευθερία 1, Ντρούλιας Δημήτριος 0, Στριμπάκου Ευθυμία 1, Φουντά Παναγιώτα 3.
Σχετικά με το άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ, όπως έχουμε αναφέρει, το Δ.Σ. Τριφυλίας στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης είπε ομόφωνα ηχηρό «όχι» στην επιβαλλόμενη με υπουργική απόφαση μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από επιμονή του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το μέτρο «δικτατορικό»!

Του Ηλία Γιαννόπουλου



Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις