Ευχαριστήριο για μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 30/10/2018 08:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/10/2018 08:23
Σύσσωμος η εκπαιδευτική κοινότητα του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας, καθηγητές, μαθητές και γονείς, ευχαριστεί ιδιαιτέρως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη σημαντική δωρεά, που αφορά στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του σχολείου και συγκεκριμένα 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 5 διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας.
Τα προσφερόμενα είδη θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της διδασκαλίας και τις όποιες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του σχολείου μας.
Το 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας λειτουργεί στις παρυφές της πόλης και δέχεται παιδιά από τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα της Καλαμάτας.
Στο 5ο ΓΕΛ υπάρχουν τάξεις καθηγητών, δηλαδή κάθε καθηγητής έχει τη δική του αίθουσα όπου διδάσκει τα μαθήματα της ειδικότητός του, και οι μαθητές έχουν τα βιβλία τους σε ειδικούς χώρους- ντουλαπάκια.
Εκ των υπηρετούντων 15 μόνιμων καθηγητών, δύο είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, έξι κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο, πέντε κατέχουν δεύτερο πτυχίο και δύο είναι υποψήφιοι για μεταπτυχιακό τίτλο, 13 κατέχουν πιστοποιητικό γνώσεως Πληροφορικής και επτά κατέχουν πιστοποιητικό ξένης γλώσσας. Επίσης, οι περισσότεροι είναι καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία σε διδασκαλία μαθημάτων στο Λύκειο και έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια παιδαγωγικής, επιστημονικής κατάρτισης και άλλα. Υπάρχουν και καθηγητές παράλληλης στήριξης.
Δεν υπάρχουν μαθητές με πολύ χαμηλές επιδόσεις, όλοι οι μαθητές έχουν βαθμολογία πάνω από τη βάση. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για την πρόοδο των μαθητών, με εξατομικευμένη διδασκαλία πολλές φορές. Το επίπεδο των μαθητών είναι υψηλό, όπως φαίνεται και από τον πίνακα επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014,2015,2016, 2017.
Τα επιτεύγματα των μαθητών συμπληρώνονται και από διάφορες συμμετοχές σε διαγωνισμούς.
Το σχολείο μας ενισχύει τις δράσεις και τα προγράμματα εκείνα που συμβάλλουν στην κοινωνική, πολιτιστική και ατομική ανάπτυξη των μαθητών.
Από το 2011 δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα με την παροχή φροντιστηριακών μαθημάτων εθελοντικά από τους καθηγητές του σχολείου σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα, αλλοδαπούς και παλιννοστούντες.
Όλα τα ανωτέρω συντελούν ώστε η δωρεά να αξιοποιηθεί για τη διδασκαλία των μαθημάτων στο σχολείο, την παράλληλη στήριξη, την ενισχυτική διδασκαλία, τη διενέργεια σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, τη διενέργεια καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως περιβαλλοντική εκπαίδευση, σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, αγωγής υγείας, πολιτισμικών δραστηριοτήτων και άλλων. Ακόμη θα συνεχιστεί, υπάρχοντος αυτού του εξοπλισμού, η διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικών συναντήσεων για γονείς, επειδή το 5ο ΓΕΛ ως πιστοποιημένο Κέντρο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών θα συνεργαστεί ακόμη περισσότερο με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και με άλλους φορείς για τη διενέργεια σεμιναρίων και ομιλιών στο χώρο του σχολείου.
Επίσης, λόγω του ότι στο χώρο του σχολείου λειτουργεί το μοναδικό στη Μεσσηνία Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού θα αξιοποιηθεί για τις δράσεις αυτού σχετικά με την ενημέρωση για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού γονέων και μαθητών όλης της Μεσσηνίας.
Θα αξιοποιηθεί, επίσης, για τις ανάγκες του μοναδικού Εξεταστικού Κέντρου για μαθητές με ειδικές ανάγκες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις όλης της Μεσσηνίας.
Πραγματικά, η δωρεά αυτή ενέπλησε συγκινήσεως και χαράς όλους μας και ευχόμεθα να είστε πάντα καλά, προκειμένου να επιτελείτε το σπουδαίο έργο σας για το καλό των νέων της πατρίδας μας.
Και πάλι πολλές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η εκπαιδευτική κοινότητα
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις