Κάθειρξη 5 ετών σε 36χρονη που λήστεψε 79χρονο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 21/03/2019 09:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/03/2019 09:24
Σε κάθειρξη 5 ετών για ληστεία και 2 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη καταδικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας μια 36χρονη τοξικομανής, που το 2017 αφαίρεσε με τη βία από έναν 79χρονο 800 ευρώ. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 6 ετών και 2 μηνών και έχει εκτίσει την ποινή.
Σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάσθηκε 26χρονη φίλη της τοξικομανούς, για απλή συνέργεια στη ληστεία. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 3 ετών.
 
Στην κεντρική πλατεία
Ο 79χρονος είχε καταθέσει ότι μεσημέρι στις 14 Ιουνίου του 2017 καθόταν σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία και σε τσεπάκι του πουκαμίσου του είχε 800 ευρώ, που θα έδινε σε κάποιον που χρωστούσε. Φεύγοντας, στη διασταύρωση Νικηταρά και Αριστοδήμου, τον χτύπησε η 36χρονη και χρειάσθηκε να κάνει 7 ράμματα στο κεφάλι. Όταν τις συνέλαβαν, οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω τους μόνο τα 75 ευρώ.
Στις απολογίες τους η 36χρονη παραδέχθηκε την κλοπή, όχι όμως ότι χτύπησε τον ηλικιωμένο. Είπε ότι τότε συγκατοικούσαν με την 26χρονη και πήραν τα λεφτά για να αγοράσουν ναρκωτικά. Επίσης, ότι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας «επειδή εκεί βρίσκουν λεφτά» και είδε τον 79χρονο να κάθεται στο παγκάκι.
Όταν έφυγε, τον ακολούθησε και σε ένα στενάκι τού άρπαξε τα λεφτά από πουκάμισο. Ισχυρίσθηκε ότι δεν τον χτύπησε, καθώς μόνος του έπεσε από το ποδήλατο και πως δεν είχε 800 ευρώ, αλλά 300, μαζί με κάτι λαχεία. Επίσης, ότι η 26χρονη ήταν πιο πέρα, ενώ μετά το μετάνιωσε, πήρε ταξί και πήγε στην Αστυνομία και παραδόθηκε.
 
Έπεσε μόνος του
Η 26χρονη από την πλευρά της ισχυρίσθηκε ότι καθόταν στο παγκάκι, όταν κάθισε δίπλα της ο ηλικιωμένος και άρχισε να της κάνει ανήθικες προτάσεις. Δίνοντας άλλη εκδοχή, είπε ότι ο 79χρονος σηκώθηκε από το παγκάκι, σκόνταψε, έπεσε και τότε η φίλη της του πήρε τα χρήματα.  
Είπε δε ότι έχει κάνει προσπάθειες να απεξαρτηθεί, αλλά δεν τα έχει καταφέρει, ενώ τώρα έχει ξεκινήσει πάλι τη χρήση ουσιών.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις