Κόντρα Γιαννημάρα – Νίκα για την προσάρτηση της Αβίας

Πρώτη Δημοσίευση: 18/12/2012 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/12/2012 22:53

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρας, απαντώντας έτσι στις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όταν συζητήθηκε το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Αβίας.

 

Η δήλωση του κ. Γιαννημάρα έχει ως εξής: «Σε όλη μου τη ζωή λειτούργησα με συναίνεση, ανεκτικότητα και με σεβασμό στους νόμους, τους θεσμούς και τους ανθρώπους.Άκουσα την τοποθέτηση του κ. δημάρχου Καλαμάτας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, στο θέμα το σχετικό με το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Αβίας, κι επειδή δεν πίστευα στα αυτιά μου, από τα όσα άκουσα, είμαι δε ο δήμαρχος της Δυτικής Μάνης, με αφορά το θέμα κι έχω κάνει και σχετικές τοποθετήσεις, ζητώ από τον κ. δήμαρχο να ξεκαθαρίσει αν κι εγώ είμαι ένας εκ των Μανιαταρχών, εκείνων που λένε ανοησίες και φωνασκώ!!!

Όσον αφορά στη Μάνη, έχω να πω τούτο. Η Μάνη είναι ιδέα και ή την πιστεύεις και συμπορεύεσαι μαζί της ή δεν την πιστεύεις και ακολουθείς τον αντίθετο δρόμο, που σε οδηγεί όμως με μαθηματική ακρίβεια από το ένα λάθος στο άλλο.
Ύμνο έχει ένα δημοτικό τραγούδι κι όπως όλα τα σχετικά τραγούδια, είναι μέρος της ζωής της Ελλάδας, αφού είτε υμνούν ένα γεγονός ή έναν άνθρωπο, είτε θυμίζουν ιστορικό γεγονός, είτε θρηνούν μαρτυρικές θυσίες, είτε δεν ξέρω τι άλλο, που στόχο έχει, με αυτό τον τρόπο, τη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας, δηλαδή τη συνέχεια της Ελλάδας. Έτσι κι αυτός ο ύμνος είναι πέρα για πέρα Ελλάδα».  
  Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις