Οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ για τα επεισόδια στην Μαραθούπολη

Πρώτη Δημοσίευση: 23/08/2013 16:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/08/2013 16:29

Ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στη Μαραθούπολη, κατά τη διάρκεια ελέγχου καταστημάτων από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Νήσου Κυθήρων. 
Ο Σύλλογος κάνει λόγο για εντάσεις που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Μαραθούπολης σε βάρος των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ οι οποίοι βρίσκονταν σε εντεταλμένη υπηρεσία και επισημαίνει τα εξής: «Οι όποιες εντάσεις δημιουργούνται από επιχειρηματίες και μη, με σκοπό την αποφυγή του ελέγχου, είναι λανθασμένες ενέργειες και βλάπτουν την κοινωνία και το κράτος γενικότερα και σε καμία περίπτωση δεν αποτρέπουν τον έλεγχο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στους οποίους έχει ανατεθεί η ευθύνη εφαρμογής των νόμων κατά της φοροδιαφυγής.
Οι επιχειρήσεις πρέπει να επιδιώκουν τον έλεγχο για τη διαφάνεια των επιχειρήσεών τους και όχι να τον αποφεύγουν. Η κοινωνία να είναι αρωγός στο έργο των ελεγκτικών αρχών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μοχθούν καθημερινά για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την υλοποίηση του προϋπολογισμού.
Η χάραξη της πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής γίνεται από την πολιτική ηγεσία και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών εντέλλονται για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις