Ούτε να πεθάνει δεν μπορεί κανείς ...

Πρώτη Δημοσίευση: 22/02/2013 17:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/02/2013 17:32

 

Παράπονα για εκταφή στο Νεκροταφείο

 

Τη διαμαρτυρία της εξέφρασε χθες αναγνώστρια με τηλεφώνημά της στο «Θ» σχετικά με το Νεκροταφείο Καλαμάτας. Η ίδια ζει μόνιμα στην Αθήνα και, όπως μας είπε, έμαθε ότι χθες από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έκαναν εκταφή στα οστά του πατέρα της χωρίς να την ειδοποιήσουν.

«Εγώ, επειδή εργάζομαι και δεν είναι εύκολο να λείψω ξαφνικά από τη δουλειά μου, είχα ζητήσει να με ειδοποιήσουν νωρίτερα, ώστε να συνεννοηθούμε και να βρούμε μια μέρα για να κάνουμε την εκταφή. Όμως, έσπασαν τον τάφο χωρίς να μου στείλουν μια ειδοποίηση όπως ορίζει ο κανονισμός» μας είπε χθες η γυναίκα. Πρόσθεσε ακόμη ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με το Δήμο Καλαμάτας, αλλά δεν κατέστη δυνατό να συνεννοηθεί. «Τώρα έχω κανονίσει να κατέβει η αδελφή μου να παραλάβει τα οστά του πατέρα μας, γιατί μου είπαν ότι ήταν έτοιμοι να τα πετάξουν στο χωνευτήρι!».

Όσο για τα οικονομικά, σημείωσε ότι της ζητούν 111 ευρώ για την εκταφή (για το συγκεκριμένο ποσό είχε εκφράσει παράπονο άλλη αναγνώστρια του «Θ» μόλις πριν από λίγες μέρες), συν άλλα 111 ευρώ ως φόρο κατασκευής μνημείου. «Για την παράταση που είχε δοθεί συμφωνώ να πληρώσω τα 700 ευρώ που μου έχουν βγάλει, όπως και τα 111 για την εκταφή. Όμως, τα άλλα 111 ευρώ για το φόρο κατασκευής μνημείου δεν τα δίνω. Εγώ όταν έφτιαξα τον τάφο του πατέρα μου πλήρωσα 4.300 ευρώ. Ο φόρος αυτός τώρα τι είναι;» κατέληξε.

Μ.Ν. Σχόλια

Η αδελφή μου και εγώ η καταγγέλουσα ευχαριστούμε πολύ για την παρέμβασή σας μετά την οποία η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου υπολόγησε το σωστό ποσό για τις παρατάσεις το οποίο τελικά ήταν 595 Ευρώ και όχι 700 όπως μας είχαν πει αρχικά.Οσον δε αφορά τον φόρο κατασκευής του τάφου παραδέχτηκαν ότι βαρύνει τον κατασκευαστή και όχι εμας και τον αφαίρεσαν.Τους καταθέσαμε σήμερα με ταχυδρομική επιταγή από την Αθήνα τα 595 Ευρώ και τα 111 Ευρώ για το κόστος της διαδικασίας εκταφής θα τα δώσει η αδελφή μου με τη ολοκλήρωση της διαδικασίας της παράδοσης των οστών του πατέρα μας για μεταφορά στην Αθήνα.Ελπίζω να τελειώσουμε μαζύ τους σύντομα και να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τα αρνητικά συναισθήματα της θλίψης της οργής και της αγανάκτησης από τη φοβερή πράξη τους και την απαράδεκτη συμπεριφορά τους..Δεν ξεχνώ ότι με αυτή την ενέργειά τους μου στερούν το δικαίωμα να παραστώ και να τιμήσω τον πατέρα μου τη Δευτέρα όπως θα κάνει η αδελφή και η μητέρα μου....Θέλουμε όμως να τελειώνουμε...Εχουν πάρει τόσα χρήματα και φέρθηκαν σαν τυμβωρύχοι...Μήπως θεωρούν στο Δήμο Καλαμάτας ότι οι πολίτες δεν δικαιούνται ούτε σεβασμού ούτε επικοινωνίας και αυτοί είναι άρχοντες ελέω Θεού? Η καταγγέλουσα

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις