Ο αντιδήμαρχος θυμόταν όσα… ξέχασε ο δήμαρχος

Πρώτη Δημοσίευση: 14/07/2017 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/07/2017 12:03
Το γράφαμε και στο ρεπορτάζ του "Θάρρους" για την… αμνησία του πρώην δημάρχου Φίλιππου Μπάμη, στην κατάθεσή του για όσα έγιναν στο μνημόσυνο στο Μελιγαλά το 2013. Προς τιμήν του, όμως, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς θυμόταν. 
Σύμφωνα, λοιπόν με ρεπορτάζ στην "Εφημερίδα των Συντακτών", «για τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς της Χ.Α. κατά τη διάρκεια μνημόσυνου για τα θύματα της Πηγάδας στον Μελιγαλά το 2013, περίοδο που ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Οιχαλίας, κατέθεσε, κατά την 172η συνεδρίαση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, ο Ηλίας Ντονάς.  
Η κατάθεση του αντιδημάρχου έγινε μόλις πέντε μέρες μετά την κατάθεση του τότε δημάρχου Οιχαλίας, Φίλιππου Μπάμη, ο οποίος είχε προκαλέσει την έκπληξη του δικαστηρίου αφού δε θυμόταν τίποτα από εκείνα τα γεγονότα, “διαψεύδοντας” τόσο τις τηλεοπτικές κάμερες όσο και τον... εαυτό του, καθώς, όπως του είχε επισημανθεί από την Έδρα, τα είχε καταθέσει στις ανακρίτριες. 
Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος, αν και αποκάλεσε τα επεισόδια “αναμπουμπούλα” και τις χυδαιότητες των βουλευτών της Χ.Α. “απρεπή συμπεριφορά”, επιβεβαίωσε ότι εκείνη τη μέρα κατέφτασαν στον Μελιγαλά περίπου 500-600 χρυσαυγίτες, “παραταγμένοι, με μαύρα ρούχα, όπως στον στρατό”, οι οποίοι αντέδρασαν όταν ο δήμαρχος πήρε το λόγο και είπε ότι “εμείς εδώ στην περιοχή θέλουμε να ξεχάσουμε”.  
Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, ο βουλευτής Παναγιώταρος φώναζε “Ρε καραγκιόζη, τι είναι αυτά που λες στον κόσμο” και πήρε το μικρόφωνο από το δήμαρχο, τον οποίο φυγάδευσε η Ασφάλεια. 
Την ίδια ώρα “ο Κασιδιάρης έδινε πρόσταγμα να καταθέσει στεφάνι η Τοπική του Περάματος”»… 
Α.Π. 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις