Προβλήματα χθες με τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 07/03/2013 00:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/03/2013 12:12

 

Της Μαρίας Νίκα

 

Προβλήματα δημιουργήθηκαν χθες με τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία, καθώς κάποια ταξί δεν εκτέλεσαν δρομολόγια, ενώ το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, παρά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ότι θα ανέστειλε επ’ αόριστον το έργο της μεταφοράς των μαθητών, χθες, τελικά, μετέφερε παιδιά. Μέχρι το βράδυ δεν είχε αποφασιστεί τι ακριβώς θα γινόταν σήμερα, εάν δηλαδή το ΚΤΕΛ θα διέκοπτε ή όχι τη μεταφορά μαθητών, καθώς είχε προγραμματιστεί σχετική συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για το θέμα.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, που συνεργάζεται και με τα ταξί, ζητεί να πληρωθεί οφειλόμενα. Γενικά η οφειλή, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης Γιώργος Πετρουλάκης, φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, 1.700.000 ευρώ από τη σχολική χρονιά 2011 - 2012, ενώ τα υπόλοιπα είναι χρήματα για τη φετινή περίοδο.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, που είναι υπεύθυνη για το έργο της μεταφοράς των μαθητών, είχε γίνει πρόταση στο ΚΤΕΛ για κούρεμα 10% στην οφειλή του 2011, πράγμα που το ΚΤΕΛ είχε αποδεχθεί, όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει την πληρωμή εάν το κούρεμα δε φτάσει το 20%. Το ΚΤΕΛ αντέδρασε και έτσι δημιουργήθηκε πρόβλημα για μία ακόμη φορά. «Είναι σαν να αναλαμβάνεις ένα έργο με το τάδε ποσό. Να κάνεις το έργο, να σε φορολογούν για το ποσό αυτό και ύστερα, όταν είναι να το πάρεις, να σου λένε κούρεμα 10% ή 20%» παρατήρησε ο κ. Πετρουλάκης.

Για προβλήματα, που όμως ήταν μικρά, μίλησε χθες στο «Θ» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Κλάδης. Ανησυχία υπήρξε στο 17ο Δημοτικό Καλαμάτας, ωστόσο σήμερα θα είναι πιο πλήρης η εικόνα, αφού χθες δεν ήταν εκτεταμένο το φαινόμενο, σύμφωνα με τον κ. Κλάδη.

Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας ο διευθυντής Γιάννης Πλατάρος έκανε, επίσης, λόγο για μικροπροβλήματα από την αποχή των ταξί. Η δυσκολία δημιουργήθηκε, κυρίως, σε μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, που έρχονται στην Καλαμάτα από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, καθώς και σε παιδιά στο Πεταλίδι.

Πάντως, ο κ. Πλατάρος προσθέτει ότι οι γονείς έχουν θορυβηθεί και δηλώνουν αδυναμία να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους. Ελπίζει να βρεθεί λύση, με το να δοθεί κάποια πίστωση, για να μην οξυνθεί η κατάσταση σε ένα θέμα που, όπως λέει, «υποβόσκει χρόνια». Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις