Π. Νίκας για το τροχαίο στην πλατεία με όχημα του Δήμου: «Υπάρχουν ευθύνες για το περιστατικό»

Πρώτη Δημοσίευση: 06/12/2018 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2018 10:25
Καλαθοφόρο του Δήμου που στόλιζε
στην πλατεία συγκρούσθηκε με λεωφορείο
 
Ένα περίεργο τροχαίο ατύχημα συνέβη στην οδό Αριστομένους χθες το πρωί. Ειδικότερα, καλαθοφόρο του Δήμου Καλαμάτας συγκρούστηκε με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ που εκείνη τη στιγμή διέσχιζε την κεντρικότερη οδό της πόλης.
Το καλαθοφόρο είχε ανέβει στην πλατεία για το στολισμό της και είχε απλώσει το «βραχίονά» του. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν οι υλικές ζημιές στο λεωφορείο, αλλά και το σοκ του υπάλληλου που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο καλάθι.
 
Δηλώσεις Π. Νίκα
Να σημειωθεί πως πολλοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για την ανύπαρκτη σήμανση εν ώρα αιχμής, αλλά και γενικότερα για τα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων του Δήμου. Διαμαρτυρίες που μεταφέραμε στο δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος μας απάντησε ότι ενημερώθηκε για το συμβάν και θα ελέγξει τι συνέβη.
Ωστόσο, παρατήρησε πως δεν μπορεί σε ώρες που υπάρχει μεγάλη κίνηση να γίνονται τέτοιες εργασίες. Επίσης, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ωράριο και ειδικότερα οι συγκεκριμένοι από τις 7.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Αυτό επιβάλλει ο νόμος και αυτό ανήκει στα δικαιώματά τους, που ο Δήμος δεν μπορεί να καταπατά.
Πάντως, ο κ. Νίκας παραδέχθηκε τα λάθη που συνέβησαν, καθώς, όπως είπε, θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί κάποια μέτρα, όπως να ήταν παρούσα η Δημοτική Αστυνομία. Ωστόσο, αυτό απαιτεί συνεργασία σε υπηρεσιακό επίπεδο, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δημάρχου να τους ενημερώσει για τα στοιχειώδη μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν. «Είναι έμπειροι εργαζόμενοι και δε γίνεται εμείς να πηγαίνουμε να τους ενημερώνουμε για τα προβλήματα που έχει η περιοχή σε ώρες αιχμής» σχολίασε.
Κλείνοντας δήλωσε ότι θα ερευνήσει το τι ακριβώς έγινε, αλλά όποιος και να φταίει, ο Δήμος έχει ευθύνη.
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις