Σαϊτοπόλεμος και φέτος την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα στο Δήμο Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 25/04/2019 12:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/04/2019 12:13
Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου θα αναβιώσει και φέτος στο Δήμο Μεσσήνης την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ έξι μπουλούκια στη Μεσσήνη και ένα στην Εύα είναι ήδη πανέτοιμα να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα.
Ειδικότερα, στο σαϊτοπόλεμο της Μεσσήνης συμμετέχουν τα μπουλούκια: «Οι επαναστάτες» με καπετάνιο τον Κωνσταντίνο Γεωργούλια, οι «Μπαρουτοκαπνισμένοι» με καπετάνιο τον Τάκη Γέρουλα, «Οι απελευθερωτές» με καπετάνιο τον Μίλτο Λουκάκο, «Τα παλικάρια του Μοριά» με καπετάνιο τον Κωνσταντίνο Τάπαρη, το μπουλούκι του  Σταύρου Φαρμάκη και το μπουλούκι του Μάκη Κουφόγιαννη.
Στην Εύα το έθιμο που θα αναβιώσει το μπουλούκι του Παναγιώτη Σταθακόπουλου, συνοδεύεται από το «Κάψιμο του Ιούδα». Το ομοίωμα του Ιούδα το οποίο είναι γεμάτο με εκρηκτικά ανατινάζεται εντυπωσιακά συμβολίζοντας την καταστροφή του προδότη και την ήττα του κακού από το καλό.
Η εκδήλωση στη Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα, στα Μπεζεστένια, στις 7.00 το απόγευμα και στην Εύα τη Δευτέρα του Πάσχα, στο γήπεδο του χωριού, στις 6.00 το απόγευμα. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις