Συνάντηση του Περικλή Μαντά με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Πρώτη Δημοσίευση: 02/08/2019 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/08/2019 10:59
Τις τελευταίες ημέρες θεσμικοί φορείς της ιατρικής κοινότητας της Μεσσηνίας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που παρουσιάζουν τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο που αυτές εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία στο νομό μας.
Σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και στη συνέχεια με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, Γιάννη Κωτσιόπουλο, συζητήσαμε διεξοδικά τη διαμορφωμένη κατάσταση και τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει το υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που αφορούν στην έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.
Ειδικότερα για τα νοσοκομεία στο νομό μας έχει ζητηθεί από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας άμεση καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Νέες θέσεις επικουρικών ιατρών έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και βρίσκονται στο τελικό στάδιο, καθώς επίσης έχουν ήδη δρομολογηθεί, έπειτα από ανεξήγητη καθυστέρηση της προηγούμενης κυβέρνησης, νέες θέσεις ιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης, για τα ζητήματα που αφορούν στον τόπο μας.
Περικλής Π. Μαντάς
Βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα ΔημοκρατίαΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις