Συνέλαβαν 24 άτομα για διάφορα αδικήματα σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 11/08/2018 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/08/2018 10:57
Χειροπέδες σε 24 άτομα πέρασαν μέσα σε 24 ώρες στη Μεσσηνία, οι αστυνομικές υπηρεσίες, σε ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε και στο νομό μας την Πέμπτη.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1053 άτομα, εκ των οποίων τα 758 ήταν Έλληνες και  295 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 762 οχήματα.
Προσήχθησαν 131 άτομα, από τα οποία 75 ήταν Έλληνες και 56 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 87 άτομα.
 
Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο 19χρονοι στο Πάρκο του ΟΣΕ από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, καθώς κατείχαν ένα τσιγαριλίκι κάνναβης και 1,2 γραμμ. χασίς. Επίσης, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθη στο Ριζόμυλο, ένας 24χρονος αλλοδαπός  γιατί κατείχε 1,1 γραμμ. χασίς. Τέλος, στην περιοχή της Αγίας Σιών στην Καλαμάτα συνελήφθη 62χονος Ρομά γιατί είχε στην κατοχή του 1,7 γραμμ. χασίς.
  • Πέντε Έλληνες και 3 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δώδεκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 318 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και 3 παραβάσεις της νομοθεσίας για τον Αιγιαλό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Β.Β.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις