Φθηνότερο το κόστος για το δημότη με την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων υποστηρίζει η Περιφέρεια

Πρώτη Δημοσίευση: 11/10/2017 20:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/10/2017 20:43
«Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα έργο φθηνότερο για τον πολίτη». Αυτό τόνισε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σε ερώτηση για το κόστος που θα καταλήγει στους δημότες, αλλά και για τις φήμες που κυκλοφορούν πως αυτό θα είναι μεγάλο.
Σε ό,τι αφορά την πορεία του έργου, είπε πως πλέον έφτασε ο χρόνος που όλοι έχουν παραδεχτεί ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι η μοναδική νόμιμη λύση. Σημείωσε δε ότι μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την έγκριση της προγραμματικής και από τον ΦΟΣΔΑ, αυτή έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η έγκρισή της, ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της αναδόχου εταιρείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ.
 
Κόστος
Σε ό,τι αφορά το κόστος που θα φτάνει στο δημότη, η κα Νικολάκου είπε: «Κι αυτό θα αποδειχθεί ότι δεν είναι αληθινό. Έχουμε αποφασίσει ότι με την υπογραφή της σύμβασης θα γίνει μία δημόσια παρουσίαση, αλλά και σε κάθε Δήμο χωριστά, όπου θα ξεκαθαρίσουμε τελείως τα πράγματα. Θα αποδείξουμε με αριθμούς ότι αυτό το έργο είναι το φθηνότερο για τον πολίτη. Φανταστείτε ότι αυτή τη στιγμή με την απλή διαχείριση, την προσωρινή, πληρώνουμε 100 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι με την ολοκληρωμένη διαχείριση τα κόστη θα είναι λιγότερα. Βέβαια, παίζει ρόλο και το τι συγκρίνουμε. Αν συγκρίνουμε το να πετάμε τα σκουπίδια στη θάλασσα, ναι εκεί είναι δωρεάν η τιμή. Άρα, λοιπόν, με αυτό το έργο δεν είναι απλά ότι θα έχουμε το νομιμότερο έργο, είναι και μία απόδειξη ότι ήρθε, επιτέλους, η στιγμή οι πολίτες να γνωρίζουν πού πηγαίνουν τα απορρίμματα, πόσα χρήματα πληρώνουν και πόσα είναι αυτά τα απορρίμματα. Κάτι το οποίο σήμερα δε γνωρίζει», σημείωσε.

Στους Δήμους
Τέλος, σε ερώτηση για τη διαχείριση του έργου, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών τμημάτων και το αργότερο σε 24 μήνες το έργο θα πρέπει να περάσει στα χέρια του δικαιούχου διαχείρισης και πρόσθεσε: «Άρα, αποκαλύφθηκε και αυτό το ψέμα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θέλει να διαχειριστεί το έργο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραδώσει το έργο στο ΦΟΣΔΑ».

Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις