39χρονη μητέρα δύο παιδιών από την Κυπαρισσία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Πρώτη Δημοσίευση: 29/08/2019 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/08/2019 20:22
-Διακρίσεις και επιτυχίες αναδεικνύουν τις ευκαιρίες και δυνατότητες από τα Επαγγελματικά Λύκεια 
Μήνυμα νίκης της θέλησης για καλύτερη ζωή αποτελεί η επιτυχία 39χρονης μητέρας δύο παιδιών στην Κυπαρισσία. Φοιτώντας στο 1ο ΕΠΑΛ πέτυχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις την εισαγωγή της, πρώτη των πρώτων σε όλη την Ελλάδα, στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών! Παράλληλα, διακρίσεις και επιτυχίες αποφοίτων, πλέον, του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται στη ζωή των νέων από τα Επαγγελματικά Λύκεια!
Από το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Πατρών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παντείου Πανεπιστημίου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου!
Η 39χρονη μητέρα δύο παιδιών, Νικολέτα Ζοΐτσα, η οποία αποφοίτησε με βαθμό 19,7 και εισήχθη πρώτη με 17.555 μόρια στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για την επιτυχία της στο «Θ», τονίζοντας: «Ήταν ένα όνειρο που ήθελα να πραγματοποιηθεί και το είχα στόχο. Αφού τα παιδιά μου μεγάλωσαν και πλέον πηγαίνουν σχολείο, βρήκα την ευκαιρία να συνεχίσω. Ήταν δύσκολο με την ελληνική γλώσσα, την οποία έμαθα μόνη μου, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Ξεκίνησα από τη Β’ Λυκείου του ΕΠΑΛ και με τη βοήθεια των καθηγητών μου, τα κατάφερα. Ελπίζω να είμαι ένα παράδειγμα για άλλες μητέρες, για να ακολουθούν το όνειρό τους! Ήταν όμορφα που όταν επέστρεφα στο σπίτι από το σχολείο διάβαζα μαζί με τα παιδιά μου! Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί τα κατάφερα! Θέλω να ευχαριστήσω τις καθηγήτριές μου, κα Σταματία Αναστασοπούλου και κα Μαρία Μαρίνη, για τη βοήθεια και τη στήριξή τους, καθώς και το σχολείο και τη διεύθυνσή του».
Με τη σειρά της, η Νιόβη Μπεγκάι, που πέρασε τέταρτη στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ, είπε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη που πέρασα στην Οδοντιατρική. Ήταν μία από τις πρώτες μου επιλογές, μετά είχα επιλέξει τη Φαρμακευτική. Πιστεύω ότι θα έχω ένα καλύτερο μέλλον από τους γονείς μου, γιατί αυτοί ασχολούνται με τη γεωργία, οπότε αυτό με παρακίνησε να διαβάσω περισσότερο. Στον αντίποδα, θα πρέπει να διαβάσω πολύ για να αντεπεξέλθω στη σχολή μου, έτσι ώστε να γίνω μια καλή γιατρός».
Η Νίκη Τόδε, που πέτυχε στη Νοσηλευτική Πατρών, σημείωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για την επιτυχία μου στο Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πατρών. Έπειτα από σκληρή δουλειά, δικιά μου και με μια μεγάλη βοήθεια από τους καθηγητές μου, κατάφερα να πετύχω το στόχο μου! Τώρα ξεκινάει ένας καινούριος αγώνας!».
Η Θεοδώρα Σκαλτσά, που πέτυχε στη Σχολή Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη για τα αποτελέσματά μου. Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε, αλλά ένας μεγαλύτερος ανοίγει τώρα… Μπορεί να μην ήταν η πρώτη μου επιλογή το Τμήμα  Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, παρ’ όλα αυτά μου αρέσει πολύ!».
Ο Κωνσταντίνος Τσιμπλής, ο οποίος πέτυχε στη Σχολή Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, είπε: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που πέρασα σε αυτό το τμήμα, κάτι το οποίο δεν περίμενα και ήταν εντελώς ξαφνικό και απρόσμενο. Σε αυτό βοήθησε και το σχολείο μου, το ΕΠΑΛ, το οποίο σιγά σιγά εξελίσσεται και δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους μαθητές να πορευτούν στη ζωή τους και να έχουν μία καλή σταδιοδρομία με καλές θέσεις σε πανεπιστήμια! Ελπίζω κάθε μαθητής να πέρασε εκεί που ήθελε. Ένα νέο ξεκίνημα για όλους μας! Είμαι περήφανος για όλους!».

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις